- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγορά ακινήτων: Σε ποιες περιοχές ανέβηκαν οι τιμές - Πού έπεσαν
Αναλυτικά στοιχεία
Παρά την πανδημία, το 2020 οι τιμές των ακινήτων σημείωσαν σε γενικές γραμμές αύξηση- Δείτε αναλυτικά τις μεταβολές ανά περιοχή
Παρά την πανδημία, η αγορά ακινήτων παρουσίασε αύξηση τιμών σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών.
Ειδικότερα, το 2020, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην αγορά των κατοικιών σημειώθηκε αύξηση των τιμών, με τις τιμές των διαμερισμάτων να καταγράφουν αύξηση κατά 4,2% σε ετήσια βάση.
Οι υψηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί αύξησης στις τιμές διαμερισμάτων καταγράφηκαν στην Αθήνα (7,4%) και στη Θεσσαλονίκη (4,6%). Αντιθέτως, ηπιότερος ήταν ο ρυθμός αύξησης στις λοιπές ημιαστικές και αγροτικές περιοχές (1,8%), ενώ οριακή αύξηση (0,1%) σημειώθηκε στις άλλες μεγάλες αστικές πόλεις.
Κατά την Τράπεζα της Ελλάδας, το 2021 αναμένεται να αποτελέσει χρονιά δομικών αλλαγών στην αγορά ακινήτων.
Όπως τονίζουν οι οικονομολόγοι της ΤτΕ, σύμφωνα με το iefimerida.gr, είναι σημαντικό στην παρούσα συγκυρία, να προταχθούν ενέργειες για τη στήριξη μιας γρήγορης και δυναμικής ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον τη βελτίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στις πράξεις αγοραπωλησιών, που έχουν αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα πολλών πράξεων και επενδύσεων.
Οι τιμές των ακινήτων ανά περιοχή
Τα στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο του 2021 δείχνουν να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ΤτΕ για αναθέρμανση της κτηματαγοράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το spitogatos.gr, αν και η οικονομία παρέμενε υπό περιορισμούς στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου, καταγράφηκε αύξηση τιμών κατά 3,5% πανελλαδικά.
Ωστόσο, η εικόνα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Κέντρου της Αθήνας (-1,10%). Αντιθέτως, ανέβηκαν οι τιμές σε Βόρεια, Νότια και Δυτικά Προάστια της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Η μεγαλύτερη αύξηση (13,6%) καταγράφηκε στον Έβρο, ενώ η μεγαλύτερη μείωση (-10,2%) στις Σποράδες. Η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή καταγράφεται στις Κυκλάδες (2.676 ευρώ/τ.μ.) και η χαμηλότερη στη Φλώρινα (510 ευρώ/τ.μ.).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.