Πολιτικη & Οικονομια

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Tο μεγάλο στοίχημα για την αγορά

Τα πρώτα μηνύματα από την επαναλειτουργία των καταστημάτων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, επισκέφτηκε τα καταστήματα της πόλης και μίλησε για την επαναλειτουργία της αγοράς.

Με την ευχή «Καλή αρχή και καλές δουλειές σε όλους!» ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, εμψύχωσε τους συνάδελφους του, εμπόρους, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας  τους. Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά από την αγορά που επαναλειτούργησε. Οι εμπορικές επιχειρήσεις υποδέχθηκαν  τους καταναλωτές, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα Υγειονομικής Προστασίας, φροντίζοντας πάνω από όλα για την υγεία καταναλωτών και εργαζομένων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισκέφθηκε τα καταστήματα της Αθήνας στην Ομόνοια, το Εμπορικό Τρίγωνο, το Μοναστηράκι, του Ψυρρή και άλλες περιφερειακές αγορές και συνομίλησε με συναδέλφους του, που είχαν θετική ψυχολογία. Ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από το άνοιγμα των καταστημάτων τους, χωρίς όμως -όπως είναι φυσικό- να αναμένουναπό την πρώτη ημέρα μεγάλη καταναλωτική κίνηση.

«Η επαναλειτουργία της αγοράς στην Αθήνα είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, ώστε άμεσα να ανακοινωθεί το ίδιο και για τις υπόλοιπες περιοχές και κλάδους», δήλωσε ο Σταύρος Καφούνης. «Οι πρώτες ώρες δείχνουν εξαιρετική ωριμότητα και σοβαρότητα από όλους» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας την αγωνία όλων για την επόμενη ημέρα. Επικεντρώθηκε στα μέτρα στήριξης, την έλλειψη ρευστότητας και την αντιμετώπιση των τεράστιων οφειλών που θα έχουν να αντιμετωπίσουν.

Οι έμποροι από την πλευρά τους, ανέδειξαν το  σημαντικότερο αίτημα, που είναι να μην κλείσουν ξανά έως το τέλος της κρίσης, κάτι που - όπως υποστηρίζουν, θα καταφέρουν με την επιτυχημένη συνεργασία όλων.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο site του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, www.esathena.gr