Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Ξεκινά η προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα

Στις 10:00

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου στις 10 το πρωί η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες.

Το έργο της αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις 10:00 η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία και θα εξετάσει  τους χειρισμούς του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, στις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και του «Καλογρίτσας gate».

Σε αυτή την προανακριτική, τα μέλη θα κληθούν να ερευνήσουν όλες τις διεργασίες του παρασκηνίου στις οποίες προέβην η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δημιουργία επικοινωνιακού βραχίονα. Ακόμα, θα εξεταστεί αν ο κ. Παππάς υπερέβην τα θεσμικά όρια και διέπραξε αδικήματα όπως αυτό της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου κατ' επανάληψη και κατά συρροή καθώς και αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Ακόμα, θα επιχειρηθεί η εξακρίβωση του συσχετισμού μεταξύ των υποθέσεων των τηλεοπτικών αδειών και του «Καλογρίτσας gate» με αυτή της σκευωρίας Novartis.

Να σημειωθεί πως κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής θα αναλωθούν κυρίως σε διαδικαστικά ζητήματα όπως είναι η εκλογή προεδρείου, ο τρόπος και ημέρες συνεδριάσεων κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία θα προτείνει τον βουλευτή Εβρου Σταύρο Κελέτση για την θέση του προέδρου της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή αποτελείται από 18 βουλευτές – μέλη.

Συγκεκριμένα, από τη Νέα Δημοκρατία 1. Κελέτσης Σταύρος 2. Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα 3. Μαρκόπουλος Δημήτριος 4. Μπαρτζώκας Αναστάσιος 5. Νικολακόπουλος Ανδρέας 6. Παπακώστα – Παλιούρα Αικατερίνη 7. Πλεύρης Αθανάσιος 8. Τσαβδαρίδης Λάζαρος 9. Τσιγκρής Άγγελος 10. Χιονίδης Σάββας

Από τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς 11. Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος 12. Πολάκης Παύλος 13. Τζάκρη Θεοδώρα 14. Τζανακόπουλος Δημήτριος 15. Χατζηγιαννάκης Μιλιτιάδης

Από το Κίνημα Αλλαγής 16. Κεγκέρογλου Βασίλειος

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 17. Καραθανασόπουλος Νικόλαος

Από την Ελληνική Λύση 18. Βιλιάρδος Βασίλειος

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ