Σχολεία - Μακρή: Πιθανό άνοιγμα στις 12 Απριλίου
Στην ώρα τους οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ζέττα Μακρή για σχολεία: Πιο πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα στις 12 Απριλίου - Με self test και μέτρα.
«Η 12η Απριλίου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων με σύμμαχο και τα self test αλλά και όλα τα μέτρα», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. «Επιθυμία μας ως υπουργείο είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι θέλουν μια επιστροφή στην εκπαιδευτική κανονικότητα σταδιακή», πρόσθεσε η κ. Μακρή επισημαίνοντας ότι «πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια λόγω και της τρίτης λυκείου και γυμνάσια, αν είναι εφικτό να ανοίξουν και τα δυο και μετά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση», πρόσθεσε.
Για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση, ανέφερε ότι οι απουσίες καταχωρίζονται και στο πρώτο και στο δεύτερο τετράμηνο όπως ορίζει ο νόμος και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης θα γίνει στο τέλος τετραμήνου, οπότε και θα υπάρξει πρόνοια για όλες τις περιπτώσεις εάν και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.
Στην ώρα τους οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αναφορικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είπε ότι το υπουργείο εξετάζει όλα τα σενάρια αλλά δεν μπορεί να προαναγγείλει κανείς κάτι γιατί δεν έχει ληφθεί απόφαση. «Το βέβαιο είναι ότι οι πανελλαδικές θα γίνουν στην ώρα τους», κατέληξε.
Σκέρτσος: Προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία
Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και κατόπιν της εστίασης όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκέτσος επεσήμανε για την εξέλιξη της πανδημίας πως «η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες στην ΕΕ. Έχουμε αναλογικά πολύ λιγότερους θανάτου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εμβάθυνση αμυντικής συνεργασίας, κοινό μέτωπο για αποτροπή απειλών και σαφείς αιχμές προς την Άγκυρα
Mε αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις
Παρουσίαση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής με στόχους, ορόσημα και μεταρρυθμίσεις για το 2026
Οι αμβλώσεις και η κατάχρηση του θεσμού του δημοψηφίσματος
Πόσο «αντισυστημικό πείραμα» αντέχουμε ακόμα;
«Δεν είναι μόνο φαύλοι είναι και αμετανόητοι» σημειώνει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά και τη Μαρία Καρυστιανού
Ο αντισυστημισμός, η αντιπολίτευση και το διάστημα μέχρι τις εκλογές
Ιστορική μείωση ανεργίας, 500.000 νέες θέσεις εργασίας και έμφαση σε γυναίκες, νέους και μισθούς
Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική τονίζει τον διαχρονικό χαρακτήρα του προβλήματος και την επιλογή μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Όσα ανέφερε ο παρουσιαστής στη χθεσινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και η απάντηση της βουλεύτριας
Συνεχίζεται ο διάλογος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Ραντεβού σήμερα στις 11:00 στο ΥΠΑΑΤ
«Εθνική προτεραιότητα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και η αποτρεπτική μας ικανότητα» είπε ο πρωθυπουργός
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτησή της
Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση ακινήτων
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.