Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 487

Ο Φ. Σαχινίδης είπε ότι για την όποια ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ απαιτείται γενναία αυτοκριτική. Έλα!

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 487
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70805-157385.jpg

Οι σκέψεις του Ρεπόρτερ της Athens Voice.

Κι όμως. Υπήρξε συνεργάτης του πρωθυπουργού που είπε να μην τηρήσουμε τα προαπαιτούμενα με την τρόικα και να βγούμε στις αγορές να δανειστούμε 2 δις!


Η παραίτηση Θεοχάρη δεν ξεχάστηκε στις Βρυξέλλες. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ έλεγε πως τώρα έχουμε «μείον ένα προαπαιτούμενο για τη δόση». Κρατάνε λογαριασμό.


Συζήτησαν Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη στην πρόσφατη συνάντησή τους το θέμα του Έλληνα επιτρόπου στη νέα Κομισιόν; Ναι, αλλά δεν έχει «κλειδώσει» τίποτα.


Ο Χρ. Μαχαίρας, όταν μιλά για την προεδρική εκλογή και αποκλείει συναινέσεις στη Βουλή με τους «μνημονιακούς», μιλά ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ή του ΣΥΡΙΖΑ;


Ο Ευ. Αντώναρος άρχισε την αντίστροφη μέτρηση, προβλέποντας εκλογές τον προσεχή Φεβρουάριο, μια μέρα μετά τη συνέντευξη Α. Σαμαρά με το «ξεχάστε τις εκλογές».


«Είναι όμως αμφίβολο αν η εργασιακή και κοινωνική θυσία χιλιάδων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα είναι απαίτηση της τρόικας ή εγχώριων πολιτικών νεοφιλελεύθερων εγκεφάλων». Από ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.


Οι απολύσεις συζητήθηκαν για πρώτη φορά το ’12 και η επικαιροποίηση έγινε από την τρικομματική τον Μάιο του ’13, με συμφωνία του Φ. Κουβέλη. Είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.


«Πιστεύω ότι είχαν και οι δύο δίκιο». Αλ. Δερμετζόπουλος, υφυπουργός Παιδείας για τη διαμάχη Α. Λοβέρδου - Κυρ. Μητσοτάκη, που προκάλεσε κυβερνητική κρίση.


Ο Φ. Σαχινίδης είπε ότι για την όποια ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ απαιτείται γενναία αυτοκριτική. Έλα!


«Αν θέλει (ο Ανδρέας Λοβέρδος) να το παίξει λαϊκιστής, θα είναι μεγάλο λάθος, και για το ΠΑΣΟΚ το ίδιο». Εύη Χριστοφιλοπούλου, υφυπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Ο Κωστής Χατζηδάκης έπεσε λόγω «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, για την οποία το Μαξίμου τον παρότρυνε να την εφαρμόσει ως βασική μεταρρύθμιση.


Συνεπώς, έχει κάθε λόγο ο πρώην υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Μάξ. Χαρακόπουλος να δηλώνει δικαιωμένος, δηλώνοντας ότι «κάποιοι λόγω άγνοιας την εμφάνιζαν ως μεταρρύθμιση».


«Ανατροπή δεν γίνεται από τον καναπέ» λέει ο Α. Μπαδογιάννης, από τους «θεωρητικούς» του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ.


Ομάδα στελεχών συγκρότησε η «Δράση» για άτυπο διάλογο διερευνητικού χαρακτήρα με «σχήματα, φορείς και προσωπικότητες του μεταρρυθμιστικού χώρου».


Μένει μέχρι να... φύγει, ο Παύλος Χαϊκάλης στους ΑΝ.ΕΛ.


«Προχωρήσαμε με πρόγραμμα και όχι με αντιμνημονιακές ιαχές και αυτό εκτιμήθηκε». Ρένα Δούρου, νέα περιφερειάρχης Αττικής, υπεράνω μνημονίων... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ