Πολιτικη & Οικονομια

Απειλές Παππά: Η ώρα που θα πληρώσετε πλησιάζει

Αναλυτικό απολογισμό της υπουργικής του θητείας έκανε ο Νίκος Παππάς

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς © EUROKINNISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η ώρα που θα πληρώσετε για τις συκοφαντίες σας πλησιάζει», είπε στη Βουλή ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς.

Σε αναλυτικό απολογισμό της υπουργικής του θητείας και των χειρισμών του για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου προχώρησε ο κ. Νίκος Παππάς επιχειρώντας να αποκρούσει τα στοιχεία της δικογραφίας και την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το «Καλογρίτσας gate».

«Όταν μιλάτε για την παράταξη αυτή, πρέπει να προσέχετε, έχετε τη φωλιά σας λερωμένη και η ώρα που θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες σας πλησιάζει», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υποθέσεις της παρούσας διακυβέρνησης θα γίνει αντικείμενο μελλοντικής διερεύνησης.

«Ο πολιτικός χρόνος είναι μακρύς, πολύ πιο μακρύς από το σύντομα που θα κληθείτε να λογοδοτήσετε. Θα πρέπει να προσέχετε πολύ που βάζετε την υπογραφή σας. Να προσέχετε, επίσης, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετείτε», είπε και πρόσθεσε: «η υποτιθέμενη αριστεία σε όλο το μεγαλείο, απευθείας αναθέσεις και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Όποιος νομίζει ότι αυτά θα ξεχαστούν κάνει μεγάλο λάθος. Θα έρθει ή ώρα που αυτά θα ελεγχθούν προσέξτε τι κάνετε σήμερα».

Παππάς: «Στο στόχαστρο επείδη ο ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασε τους καναλάρχες να πληρώσουν»

Ο ίδιος ανέφερε ότι με τον δικό του νόμο ρυθμίστηκε για πρώτη φορά το ζήτημα των τηλεοπτικών συχνοτήτων εξασφαλίζοντας για το Ελληνικό Δημόσιο ποσό τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η επιλογή της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αναγκάσει τους καναλάρχες να πληρώσουν τους έθεσε στο στόχαστρο. Ο κ. Παππάς μιλώντας παρουσία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα δήλωσε «υπερήφανος που ανεβαίνω στο βήμα με αφορμή την διάτρητη και προσβλητική πρόταση της ΝΔ. Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι στις ιδέες μου και το κόμμα που έχω την τιμή να υπηρετώ».

«Τον Σεπτέμβριο του 2016 σε ναρκοθετημένο πεδίο ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών εξασφαλίζοντας για το Δημόσιο 200 εκατ. ευρώ. Τότε θα έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι εγώ και το κόμμα μας θα εγκαλούμασταν γι αυτό ακριβώς το πράγμα. Είχατε επι 10ετίες λερωμένη την φωλιά σας με τρόπο που θα σας ανάγκαζε να κινηθείτε εναντίον μας. Για μια διαδικασία κατά την οποία το Δημόσιο δεν δαπάνησε χρήματα αλλά κέρδισε. Εμείς εφαρμόσαμε το Σύνταγμα όταν εσείς το παραβιάζατε» είπε ο κ. Παππάς.

Ο ιδιος υποστήριξε ότι η πρόταση της ΝΔ αποτελεί «προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού και της εθελοδουλίας και του θράσους της ΝΔ».

«Τα έφερε η τύχη που η συζήτηση διεξάγεται σε ημέρα που σημαδεύεται από αρνητικό ρεκόρ με διασωληνωμένους και τις φήμες να αναφέρουν ότι θα μετρήσουμε σήμερα τέσσερις χιλ κρούσματα. Την ίδια ώρα σκάνε υποθέσεις σκανδαλώδεις. Θα έρθει η ώρα που αυτά θα ελεγχθούν αναλυτικά. Κάνετε σήμερα μια διαδικασία επειδή τολμήσαμε να εισπράξουμε ότι εσείς δεν τολμήσατε ποτέ. Να έχετε το νου σας για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνετε» είπε σε άλλο σημείο.

Παππάς: «Η ΝΔ έσπευσε να υιοθετήσει τα επιχειρήματα Καλογρίτσα»

Ο κ. Παππάς είπε ότι η υπόθεση αφορά την ιδιωτική αντιδικία δύο επιχειρηματιών κατηγορώντας την ΝΔ ότι έσπευσε να υιοθετήσει τα επιχειρήματα του κ. Καλογρίτσα. Αναφορικά με τον γνωστό εργολάβο είπε: «Η ΝΔ πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντα στο διαγωνισμό ο οποίος καταθέτει σειρά ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών 4 χρόνια μετά τον διαγωνισμό. Ο εν λόγω αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό γιατί δεν κατέβαλε την πρώτη δόση. Τα 3 εκατ. ευρώ που είχε δώσει ως εγγυητική δεσμεύτηκαν. Τόσο πολύ τον βοηθήσαμε;».

Tο ελληνικό τοπίο στην ιδιωτική τηλεόραση από το 1989 εως και σήμερα

Στην συνέχεια ο ίδιος έκανε μια ιστορική διαδρομή για το ελληνικό τοπίο στην ιδιωτική τηλεόραση από το 1989 εως και σήμερα. «Στις 25 Ιανουαρίου 2015 είχαμε την πολιτική αλλαγή που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση και σταματήσανε οι παρατάσεις. Ποια η κατάσταση που παραλάβαμε; Μη αδειοδότηση των ιδιωτικών σταθμών. Μια σκόπιμη εκκρεμότητα στην οποία το πολιτικό σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να εκβιάζει τους επιχειρηματίες. Τι άλλο είχαμε; υπερχρεωμένα κανάλια. Τέλη συχνοτήτων ανείσπρακτα. Παραλάβαμε την ΕΡΤ κλειστή».

Παράλληλα o κ. Παππάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρύθμισε το ζήτημα των αδειών, άνοιξε ξανά την ΕΡΤ και εισέπραξε τον φόρο διαφήμισης για να προσθέσει: «Αντι να ζητήσετε συγγνώμη για τα χρόνια απραξίας στήνετε μια κακόγουστη φάρσα καθοδηγούμενοι από εθελοδουλία. Κατευθύνεστε από κέντρα ιδιωτών. Περιλαμβάνετε μόνο όσα σας διευκολύνουν παρακάμπτοντας τις αντιφάσεις Καλογρίτσα και τις μαρτυρίες άλλων προσώπων… Αγνοήσατε την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της Ελβετίας και του ελληνικού εφετείου που λεει ότι η απόφαση είναι εκτελεστή και διαψεύδει τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα».

Αναφορικά με την πορεία του χρήματος τόνισε: «Διάβασα και κάποια πιπεράτα. Να διερευνηθεί λέει η διαδρομή του χρήματος. Τα χρήματα που κατέθεσαν για τον διαγωνισμό οι εταιρείες που μετείχαν ήταν από εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι έχει εγγυηθεί ο ρυθμιστής του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αν θέλετε λοιπόν μάρτυρα να φέρετε τον κ. Στουρνάρα. Εμείς είχαμε ζητήσει οι εγγυητικές επιστολές να είναι από ελληνικά ή ευρωπαϊκά ιδρύματα. Εκεί ο ρυθμιστής έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο». Παράλληλα, διέψευσε ότι ποσό 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την δημιουργία της εφημερίδας Documento.

«Συναντήσεις με όλους τους επιχειρηματίες του τηλεοπτικού κλάδου»

Ο κ. Παππάς παραδέχθηκε ότι την περίοδο που ήταν υπουργός πραγματοποίησε  συναντήσεις με όλους τους επιχειρηματίες του τηλεοπτικού κλάδου. «Ολους τους έχω δει. Τους Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Κυριακού, Σαββίδη, Αλαφούζο, Κοντομηνά, Βρυώνη. Ολοι ζητούσαν να μην μπει άλλος στην αγορά. Να μην γίνει αδειοδότηση. Όταν κατάλαβαν ότι εμείς θα προχωρήσουμε ζήτησαν να γίνει αδειοδότηση αλλά όχι διαγωνισμός. Όταν κατάλαβαν ότι εμείς θα συνεχίσουμε ζήτησαν να γίνει διαγωνισμός αλλά χωρίς τίμημα ή με χαμηλό τίμημα. Μετά τον διαγωνισμό όσοι πήραν άδεια είπαν ότι η διαδικασία ήταν εξαιρετική ενώ οι υπόλοιποι ότι πρέπει να πάω στην εξορία» είπε και πρόσθεσε «στο τέλος προέκυψαν δύο επιχειρηματίες με άδεια αλλά χωρίς κανάλι και δύο επιχειρηματίες με κανάλι αλλά χωρίς άδεια. Και έγιναν συναντήσεις για συνεργασίες και ενθαρρύναμε αυτές τις συναντήσεις».

Ο πρώην υπουργός επέμεινε στην ορθότητα της αποδοχής των περίφημων βοσκότοπων ως επαρκές περιουσιακό στοιχείο επικαλούμενος δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επικείμενες επενδύσεις στην Ιθάκη.

«Το Δημόσιο χάνει λεφτά από τις απευθείας αναθέσεις της κυρίας Νικολάου, από την Τράπεζα Πειραιώς, από τον Ερημίτη και από την «Χρυσός» στην Χαλκίδα. Χάνει από την παράδοση των δεδομένων και μεταδεδομένων στην Cisco» είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ για να προσθέσει «Μιλάτε και για τον έλεγχο των ΜΜΕ. Ας ρωτήσουμε τον κ. Πέτσα για τα εκατομμύρια που έδωσε ώστε τα κανάλια να τον δείχνουν να κουρεύεται.

»Είμαι προσωπικά πολύ θιγμένος γιατί αν θέλετε να μιλήσουμε για δωροληψίες να μας φέρετε εδώ τον Χριστοφοράκο να μας πει τι έγινε στις 356 επαφές του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Η φάμπρικα είναι οικογενειακή. Α και κλείνοντας. Ξέρετε ποιον άλλο να ρωτήσουμε; Τον Μητσοτάκη και τον Αλαφούζο μήπως έχουν αφηγήσεις για τους πατεράδες τους. Μου είχε δείξει ο πατέρας μου συνέντευξη του Αλαφούζου στην Ελευθεροτυπία.

»Εκεί έλεγε ότι ήταν φίλος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά μετά τσακώθηκαν γιατί του ζητούσε συνέχεια λεφτά. Τοτε είχε βγάλει και μια επιταγή από την City Bank. Η ώρα που θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες πλησιάζει».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ