Πολιτικη & Οικονομια

Πελώνη: Πάνω από το 90% η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αριστοτελία Πελώνη
Αριστοτελία Πελώνη © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών έχει ξεπεράσει το 90%», ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρώντην οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητική και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε στον ΣΚΑΪ σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κα Πελώνη τόνισε ότι η προσέλευση έχει ξεπεράσει το 90% και διευκρίνισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις αλλά και τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Εχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν», σημείωσε.

Αναφορικά με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, η κυρία Πελώνη απάντησε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και πρόσθεσε ότι θα γίνει ό,τι άλλο χρειαστεί: «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ», υπογράμμισε.

«Λιανεμπόριο και σχολεία παραμένουν προτεραιότητες»

Απαντώντας σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι λιανεμπόριο και σχολεία παραμένουν προτεραιότητες και πρόσθεσε ότι όλα κρίνονται βάσει της επιδημιολογικής εικόνας.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στις αρχές Απριλίου τα δωρεάν self test θα είναι έτοιμα προς διάθεση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ