- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Πώς να ανοίξει η αγορά με δύο διαδηλώσεις τη μέρα;
Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Ανάπτυξης
Lockdown - Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε για το άνοιγμα της αγοράς και τις διαδηλώσεις - συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα
Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις καθημερινές διαδηλώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων επέρριψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 επισήμανε ότι επί έναν μήνα γίνονται από δύο διαδηλώσεις τη μέρα που έχουν συμβάλει στην υπερμετάδοση του ιού.
Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε «πως να ανοίξει η αγορά όταν γίνονται δύο διαδηλώσεις τη μέρα;». Όμως, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.
Ο κορωνοϊός κολλάει και στα λεωφορεία
Ο υπουργός πάντως παραδέχθηκε ότι ο ιός κολλάει και στα λεωφορεία, λέγοντας ότι πράγματι όπου παρατηρείται συγχρωτισμός υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, δεν έχει φέρει τόσο μεγάλη επίδραση όσο οι πορείες, διότι ο συνωστισμός στα λεωφορεία ήταν φαινόμενο που παρατηρούνταν και τον προηγούμενο καιρό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τι θέλετε, να τα καταργήσουμε; Να πηγαίνει ο κόσμος με τα πόδια στις δουλειές του; Δεν γίνεται αυτό. Η επίδραση είναι από τις καθημερινές διαδηλώσεις. Αν σταματήσουν σε 15 ημέρες θα μειωθούν τα κρούσματα».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαιρέτισε τις κυβερνητικές αποφάσεις στο μέτωπο της πανδημίας, λέγοντας ότι η χώρα μας τα έχει πάει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Υπερασπίστηκε τα μηνύματα στο 13033 λέγοντας ότι πράγματι είμαστε η μόνη χώρα που το έχει εφαρμόσει ωστόσο έχει αποδώσει το συγκεκριμένο μέτρο. Ενώ όπως τόνισε, τα μέτρα της προηγούμενης εβδομάδας πράγματι φαίνεται να βοήθησαν στη μείωση της κίνησης στους δρόμους.
Όσον αφορά σε θέματα του υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης, που έχουν πληγεί σε μεγάλο μέρος από τα μέτρα κατά της πανδημίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «είμαστε σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΒΕΕ και τον κ. Καββαθά για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση. Υπάρχει σχέδιο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.