Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς

Τι είπε για την «πατέντα» των προφορικών εξετάσεων στις Πανελλήνιες εξετάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεραμέως πανελλαδικές
Ανοικτό το σενάριο μετακίνησης των Πανελλαδικών άφησε η Κεραμέως © EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και το «κόλπο» των προφορικών εξετάσεων.

Για το άνοιγμα των σχολείων, την παράταση του σχολικού έτους αλλά και τις προφορικές εξετάσεις τοποθετήθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, η κα Κεραμέως δήλωσε πως κάθε ημέρα διαδήλωσης απομακρύνει την επιστροφή στην κανονικότητα και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα των σχολείων. Να σημειωθεί πως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί η σχολική χρονιά, για ένα διάστημα του Ιουνίου.

«Δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων και για αυτό το λόγο λέω ότι με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο  επιδημιολογικό φορτίο, στις παρούσες  υγειονομικές συνθήκες κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα» είπε και συμπλήρωσε: «Επειδή ακούω διάφορα για Ιούλιο να πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για Ιούλιο. Τα σχέδια αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν ένα ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός Ιουνίου η χρονική χρονιά».

Ακόμα, η υπουργός έκανε λόγο για θωράκιση της διαδικασίας των προφορικών εξετάσεων και πως τον προηγούμενο Ιούνιο ψηφίστηκαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν δεξιότητες στα παιδιά, όπως κριτική σκέψη και εν συναίσθηση στο οποίο έχει ενταχθεί και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. 

«Υπήρχε μια πατέντα βάση της οποίας λίγο πριν τις εξετάσεις εμφανίζονταν πάρα πολλοί με στραμπουλήγματα, βάσει του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου μπορούσε κανείς μόνο με αυτό το στραμπούληγμα να πάει να δώσει προφορικά εξετάσεις. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα σύστημα για το οποίο πρέπει να είμαστε όλη η χώρα υπερήφανοι, όλες οι κυβερνήσεις το έχουν υπηρετήσει απόλυτα και είναι ένα σύστημα πλήρως αδιάβλητο. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό να θωρακίσουμε αυτή τη διαδικασία, να πούμε ξεκάθαρα ποιες περιπτώσεις βάσει ιατρικής γνωμάτευσης μπορούν να οδηγήσουν, εφόσον έχεις προσωρινή αναπηρία άνω του 67%,  σε προφορικές εξετάσεις κατά τα λοιπά όμως κάθε άλλο στραμπούληγμα και τενοντίτιδες κοκ οδηγούν προφανώς είτε σε γραπτές εξετάσεις είτε σε εξετάσεις επαναληπτικές κάποιους μήνες αργότερα» ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ