Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου για ενσωμάτωση Δωδεκανήσων - Το μήνυμά της

«Ημέρα μνήμης και συγκίνησης η σημερινή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη Ρόδο για την επέτειο από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη Ρόδο για την επέτειο από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ Γ.Τ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επέτειο από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα έκανε λόγο για «ημέρα μνήμης».

Στη Ρόδο βρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 για τον εορτασμό της 73ης επετείου από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον βωμό της πατρίδος και στη συνέχεια μίλησε για αυτήν τη σημαντική επέτειο.

«Είναι μεγάλη ημέρα μνήμης και συγκίνησης η σημερινή. Η 7η Μαρτίου του 1948 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της Δωδεκανήσου και της χώρας. Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν ηρωικά για την ελευθερία και την επανένωσή της με την Ελλάδα» ανέφερε αρχικά. Και συνέχισε, λέγοντας: «Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία που καταθέτει ο Μιχαήλ Στασινόπουλος, σύμβουλος τότε του πρώτου διοικητή της Δωδεκανήσου, από την τελετή παράδοσης της Στρατιωτικής Βρετανικής Διοίκησης της Δωδεκανήσου στη χώρα μας, στις 31 Μαρτίου 1947».

«Όταν άρχισε να ανεβαίνει η ελληνική σημαία στο κοντάρι, όλοι οι Δωδεκανήσιοι γονάτισαν στο χώμα για να τη χαιρετίσουν. Όταν τελείωσε η τελετή, ο κόσμος δεν διαλύθηκε αλλά σαν ένας άνθρωπος το πλήθος βάδιζε προς το νεκροταφείο. Πήγαιναν να πουν στους νεκρούς ότι ελευθερώθηκε η Δωδεκάνησος. Τα λόγια αυτά και το παράδειγμα των νησιωτών μας, η προσήλωση και η αγάπη τους για την πατρίδα, είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες» ανέφερε ακόμη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Ρόδο όπου ήταν παρούσα στην επέτειο για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων.

73 χρόνια από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα - Ποιοι άλλοι ήταν στην τελετή εκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην εκδήλωση που έγινε στη Ρόδο παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάντης και Νεκτάριος Σαντορινιός, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ