Πολιτικη & Οικονομια

Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με ακραίες μειοψηφίες

«Η πολιτική αφωνία του κ. Τσίπρα γεννά ερωτήματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αριστοτελία Πελώνη: Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες μειοψηφίες», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Στην ίδια δήλωσε η κ. Πελώνη λέει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας «δεν λέει λέξη» για τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Θοδωρή Δρίτσα, για την 17 Νοέμβρη.  «Μια εβδομάδα μετά την κατακραυγή για τη θέση που πήρε υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα με προσωπική του ανάρτηση, με την οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση στον πολυισοβίτη, ο κ. Τσίπρας σιωπά. Τέσσερις μέρες μετά την αδιανόητη δήλωση του κ. Δρίτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη», αναφέρει η κ. Πελώνη.

«Περιμένουμε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια σαφή θέση, χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές. Η πολιτική του αφωνία γεννά ερωτήματα», καταλήγει η Αριστοτελία Πελώνη. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ατυχής η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίζει ως «ατυχή» τη χθεσινή δήλωση του βουλευτή του κόμματος, Θοδωρή Δρίτσα, ότι «Η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε κανέναν».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει: «Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Η δήλωση Δρίτσα και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Σε σχολιασμό επί της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει προκύψει από την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, είπε πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη».

Συγκεκριμένα ο κ. Δρίτσας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Κουφοντίνα λέγοντας πως δεν τηρεί τον νόμο και την επέκρινε γιατί με τη στάση της, όπως ο ίδιος είπε, «θα αναβιώσει μία συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται».

Συνεχίζοντας, όμως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια δήλωση η οποία σόκαρε τη δημοσιογράφο, Λία Λάππα, όπως η ίδια είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την οποία «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές». Στο σημείο εκείνο η δημοσιογράφος ρωτά: «δεν καταλαβαίνω τι λέτε, λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες;» με τον κ. Δρίτσα να επιμένει στην τοποθέτησή του και να απαντά: «ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

ΝΔ: Να πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να πάρει θέση για τη δήλωση του βουλευτή και χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες δηλώσεις «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις δηλώσεις Δρίτσα αναφέρονται τα εξής:
«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο “Κανάλι Ένα”, ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει. Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα.»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ