- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ: Ο Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις Δρίτσα
Σχετικά με τη «17 Νοέμβρη» και με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα
O Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη» - «Ο Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις» λέει η ΝΔ
Να πάρει θέση για τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος του, Θοδωρή Δρίτσα, στο «Κανάλι Ένα», ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη», καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηρίζει, δε, τις συγκεκριμένες δηλώσεις «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος».
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις δηλώσεις Δρίτσα αναφέρονται τα εξής:
«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο “Κανάλι Ένα”, ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.
»Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα.»
Τι δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας
Σε σχολιασμό επί της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει προκύψει από την απεργία πείνας του Δημήτρη Κοτφοντίνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, είπε πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη».
Συγκεκριμένα ο κ. Δρίτσας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Κουφοντίνα, λέγοντας πως δεν τηρεί τον νόμο και την επέκρινε γιατί με την στάση της, όπως ο ίδιος είπε, «θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται».
Συνεχίζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά, στην οποία είπε πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».
Στο σημείο εκείνο η δημοσιογράφος ρωτά: «δεν καταλαβαίνω τι λέτε, λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες;» με τον κ. Δρίτσα να επιμένει στην τοποθέτησή του και να απαντά: «ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».
Το σχετικό απόσπασμα στο 09:40:
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για αναμενόμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας κάνει λόγο η Νέα Αριστερά
«Ποιο είναι τελικά το σχέδιο για την Αθήνα;» διερωτάται ο επικεφαλής της
Η πρώην υπουργός δηλώνει ότι δεν παραιτείται από την «ενεργό πολιτική»
Η επιστολή της μετά την αποχώρησή της από τη Νέα Αριστερά
Πότε μπαίνουν οι συντάξεις Δημοσίου, Τραπεζών, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
Πώς σχολίασε ο υπουργός Υγείας την πρόταση Δούκα για το ΠΑΣΟΚ
Η σημαντική διευκρίνιση από το υπουργείο για την αίτηση
«Αρνήθηκε να μιλήσει στο ντοκιμαντέρ και - το κυριότερο - ακόμα και σήμερα δεν έχει ψελλίσει ούτε μια συγγνώμη»
Σταθερά υψηλότερες οι τιμές στην Περιφέρεια
Ημέρα πολιτικών εξελίξεων
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.