Τσιάρας-Σεξουαλικά αδικήματα: Έρχονται αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο
Τι είπε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα
Κώστας Τσιάρας: Αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για σεξουαλικά αδικήματα πριν το καλοκαίρι.
Για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αναφορικά με τα αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, ρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος συμμετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το στεγαστικό πρόβλημα των δικαστηρίων της πόλης.
Αναφορικά με το ζήτημα του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, ο υπουργός είπε: «Η υπόθεση τυγχάνει χειρισμού από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο ανήκει πλέον η σωφρονιστική πολιτική.
Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει κανείς από την πραγματική του διάσταση κι όχι μέσα από μικροζητήματα, τα οποία μπορεί να προκύπτουν ή να αποτελούν τον πραγματικό ή προσχηματικό, από την άλλη πλευρά, λόγο της πολιτικής αντιπαράθεσης».
Τόνισε δε ότι «η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα, δεν μπορεί κανείς να αφαιρεί ζωές αθώων ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι «μέσα από αυτή τη διάσταση πρέπει κανείς να δει και τον ρόλο του, απ' όποια πλευρά κι αν βρίσκεται, είτε του δημοσιογράφου είτε του πολιτικού, προκειμένου τέτοια ζητήματα να μην γίνονται ζητήματα της κοινής γνώμης».
Αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για σεξουαλικά αδικήματα νωρίτερα από το καλοκαίρι
Αναφορικά με τις αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για σεξουαλικά αδικήματα, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια να νομοθετηθούν οι αλλαγές αρκετά νωρίτερα από το καλοκαίρι, όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
«Έχουμε ήδη καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες έχουμε υποβάλλει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα», σημείωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «όταν κανείς νομοθετεί για θέματα του Ποινικού Δικαίου δεν μπορεί να νομοθετεί ούτε με την ψυχολογία της στιγμής ούτε αποσπασματικά».
Υπενθύμισε τις πρόσφατες αλλαγές με την αυστηροποίηση των ποινών για τον βιασμό και τον ομαδικό βιασμό, τονίζοντας ότι οι υποθέσεις που είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας «ανέδειξαν κάποια μικρά κενά στο Ποινικό μας Δίκαιο τα οποία προφανώς και πρέπει να αντιμετωπίσουμε».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Οι δικαστές θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στον φάκελο κάθε υπόθεσης
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.