- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τσιάρας-Σεξουαλικά αδικήματα: Έρχονται αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο
Τι είπε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα
Κώστας Τσιάρας: Αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για σεξουαλικά αδικήματα πριν το καλοκαίρι.
Για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα αναφορικά με τα αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, ρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος συμμετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για το στεγαστικό πρόβλημα των δικαστηρίων της πόλης.
Αναφορικά με το ζήτημα του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, ο υπουργός είπε: «Η υπόθεση τυγχάνει χειρισμού από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο ανήκει πλέον η σωφρονιστική πολιτική.
Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει κανείς από την πραγματική του διάσταση κι όχι μέσα από μικροζητήματα, τα οποία μπορεί να προκύπτουν ή να αποτελούν τον πραγματικό ή προσχηματικό, από την άλλη πλευρά, λόγο της πολιτικής αντιπαράθεσης».
Τόνισε δε ότι «η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα, δεν μπορεί κανείς να αφαιρεί ζωές αθώων ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι «μέσα από αυτή τη διάσταση πρέπει κανείς να δει και τον ρόλο του, απ' όποια πλευρά κι αν βρίσκεται, είτε του δημοσιογράφου είτε του πολιτικού, προκειμένου τέτοια ζητήματα να μην γίνονται ζητήματα της κοινής γνώμης».
Αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για σεξουαλικά αδικήματα νωρίτερα από το καλοκαίρι
Αναφορικά με τις αλλαγές στο Ποινικό Δίκαιο για σεξουαλικά αδικήματα, ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια να νομοθετηθούν οι αλλαγές αρκετά νωρίτερα από το καλοκαίρι, όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
«Έχουμε ήδη καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες έχουμε υποβάλλει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα», σημείωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως «όταν κανείς νομοθετεί για θέματα του Ποινικού Δικαίου δεν μπορεί να νομοθετεί ούτε με την ψυχολογία της στιγμής ούτε αποσπασματικά».
Υπενθύμισε τις πρόσφατες αλλαγές με την αυστηροποίηση των ποινών για τον βιασμό και τον ομαδικό βιασμό, τονίζοντας ότι οι υποθέσεις που είδαν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας «ανέδειξαν κάποια μικρά κενά στο Ποινικό μας Δίκαιο τα οποία προφανώς και πρέπει να αντιμετωπίσουμε».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Καταγγελίες για τις κυβερνητικές επιλογές και κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση από το βήμα της Βουλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.