Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργαντάς για εμβολιασμούς: Θα αγγίξουν το 1 εκατ. έως τις 5/3

Έπονται οι 70-75 ετών και οι ευπαθείς ομάδες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γιώργος Γεωργαντάς: Οι δηλώσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, θα αγγίξουν έως την ερχόμενη Παρασκευή (5/3) το ένα εκατομμύριο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι κάθε ημέρα εμβολιάζονται περίπου 30.000-35.000 άτομα, ενώ από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 885.000 εμβολιασμοί. Ο υφυπουργός προσέθεσε ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η είδηση ότι ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αδειοδότησε το εμβόλιο της Johnson&Johnson σημειώνοντας ότι στις 11 Μαρτίου θα συζητηθεί και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης η άδεια χορήγησης του. 

«Σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει γίνει, στην επόμενη φάση θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και των πολιτών 70-75 ετών». Σημείωσε δε ότι θα εμβολιαστούν και 270.000 συμπολίτες μας που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. 

Αναφερόμενος στην άρση του lockdown, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, «χωρίς να κάνουμε κατάχρηση αυτής της δυνατότητας». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ