- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δ. Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα θέματα αναπηρίας
«Να θωρακίσουμε τους συνανθρώπους μας με αναπηρία»
Δ. Μιχαηλίδου: Θέσπιση «Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής»
«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας δίνει για μια ακόμα φορά τον τόνο της πολιτικής προτεραιότητας της κυβέρνηση για τα θέματα αναπηρίας, όπου έχουμε κάνει τα περισσότερα από κάθε άλλη κυβέρνηση» ανέφερε στην Ολομέλεια η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου για την θέσπιση της «Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής».
Η υφυπουργός, τόνισε, πως «γνωρίζουμε, πολύ καλά ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και είναι μακρύς. Δεσμευόμαστε, όμως, ότι θα συνεχίζουμε σε αυτόν» ώστε να «θωρακίσουμε τους συνανθρώπους μας με αναπηρία».
Χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ως «ένα βήμα ακόμα» και σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουμε προχωρήσει σε παρεμβάσεις που για πρώτη φορά γίνονται και είναι πραγματικά πάρα πολύ ουσιαστικές. Ειδικότερα για τα πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών, είπε η υφυπουργός « η πολιτεία δεν ασχολείται όπως γινόταν απλά και μόνο με το κομμάτι της στελέχωσης και των υποδομών τους , αλλά και με το τι διδάσκεται, τι κάνουν, τα παιδιά μας μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς». Έχουμε εξασφαλίσει, είπε, χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τεχνική βοήθεια στο πλαίσιο της πρώιμης παρέμβασης και η οποία έχει ήδη εγκριθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θεσμοθετήσαμε την κάρτα αναπηρίας, αλλά και τον προσωπικό βοηθό και αναρωτήθηκε «επί τέσσερα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πού ήταν αυτός ο προσωπικός βοηθός επί εικοσιτετραώρου»!
Η υφυπουργός, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θωράκισε τις δομές αναπηρίας και τον χώρο της αναπηρίας στην περίοδο της πανδημίας, αυξήθηκαν οι δημοσιονομικές δαπάνες για τον χώρο της αναπηρίας, ενώ προχώρησαν ουσιαστικότερες μεταρρυθμίσεις, ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση «να λέει όλη την αλήθεια και όχι τη μισή»
Η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που προχωρά τώρα το υπουργείο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, λέγοντας ότι τον Μάρτιο πηγαίνουν 350 εργαζόμενοι στα ιδρύματα. Εξασφαλίσθηκαν κατά 1/4 παραπάνω voucher για τα παιδιά με αναπηρία για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία. Επεκτείνεται η υλοποίηση του προγράμματος διερμηνείας εξ αποστάσεως για τους κωφούς. Σχεδιάζουμε την υλοποίηση δράσεων για την επαγγελματική αποκατάσταση ανθρώπων στο φάσμα του αυτισμού. Εξορθολογίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ώστε οι πιο ευάλωτοι και ανασφάλιστοι να μπορούν πλέον να καλύπτονται.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.