Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος, Λάμπρου και Καββαδία υπέρ Δημήτρη Κουφοντίνα

Οι αναρτήσεις στο Facebook από τα μέλη της κίνησης «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ για τον απεργό πείνας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κουφοντίνας
Δημήτρης Κουφοντίνας © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τσακαλώτος, Λάμπρου και Καββαδία (κίνηση «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ) υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, που συνεχίζει την απεργία πείνας για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Με ξεχωριστές αναρτήσεις στο Facebook Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία (στελέχη στην κίνηση «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ) τάσσονται υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε μετά τη μεταφορά του στον Δομοκό από τις Αγροτικές Φυλακές του Βόλου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021 μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας. Υπενθυμίζεται ότι «έφοδο» στο Υπουργείο Υγείας με τρικάκια και πανό υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί.

«Απόλυτος σεβασμός του Κράτους Δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύει για όλους. Και όταν λέμε για όλους, εννοούμε όλους! Το παραπάνω είναι αυτονόητο όχι μόνο για τους ανθρώπους της αριστεράς και του πνεύματος, αλλά ευτυχώς και για αρκετούς πολιτικούς από όλο το δημοκρατικό φάσμα» αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ανάρτησή του στο Facebook.

Και προσθέτει: «Όσοι δεν συμμερίζονται αυτή την πολύ απλή αρχή δεν κατανοούν τι θα πει κράτος δικαίου. Ελπίζω λοιπόν οι νόμοι να ισχύσουν για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εκδικητικότητα, χωρίς "ναι μεν, αλλά". Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία» προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνος Λάμπρου για Δημήτρη Κουφοντίνα: Οι ζωές των ανθρώπων μετρούν, χωρίς εξαιρέσεις - Καββαδία: Η σιωπή δεν είναι χρυσός

Στη δική του ανάρτηση ο Πάνος Λάμπρου σημειώνει: «Οι ζωές των ανθρώπων μετράνε. Και των κρατουμένων ασφαλώς! Όλων, χωρίς καμία εξαίρεση».

Από τη μεριά της η Αννέτα Καββαδία υπογράμμιζει: «Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή δεν είναι χρυσός. Και στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδρανεί. Ούτε να σιωπά. Ένας άνθρωπος (όποιος κι αν είναι αυτός), που δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις ειδεχθείς πράξεις του, οδηγείται στον θάνατο. Το Κράτος Δικαίου καταλύεται. Η ισονομία γίνεται λέξη κενή περιεχομένου. Ο νομικός μας πολιτισμός στιγματίζεται. Και η Δημοκρατία εκπέμπει SOS. Ακούει κανείς;»

Και καταλήγει: «ΥΓ. qui tacet consentire videtur (νομικός όρος του Ρωμαϊκού Δικαίου): Όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί».

Αλέξης Τσίπρας για Δημήτρη Κουφοντίνα: Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας σε σχετική ερώτηση στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha για το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε πει:

«Είναι ξεκάθαρο για μας, κ. Σρόιτερ, ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Και είναι ξεκάθαρο για μας ότι η ελληνική δικαιοσύνη για τα εγκλήματα κατά της ζωής της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" έχει αποφανθεί. Την ίδια στιγμή όμως, είναι ξεκάθαρο ότι σε μια Δημοκρατία πρέπει να ισχύουν οι νόμοι για όλους και για τον πιο ελεεινό δολοφόνο, καταδικασμένο. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους.

» Αν εδώ υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ότι οι νόμοι δεν πρέπει να ισχύουν για όλους, ας καταλάβουν ή ας αναρωτηθούν μήπως τελικά με αυτή την εμμονή τους αυτό που κάνουν είναι να τρέφουν το μίσος ενάντια στη δημοκρατία και όχι να το καταστέλλουν. Αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα, το οποίο θέτω αυτή τη στιγμή.

» Άρα, νομίζω ότι η θέση και η στάση μας είναι καθαρή. Από εκεί και πέρα, όταν βλέπετε στελέχη, πολίτες με το διαμέτρημα του Βασίλη Βασιλικού ή του Άλκη Ρήγου να τοποθετούνται υπέρ των δικαιωμάτων ενός κρατούμενου, δεν σημαίνει ότι τοποθετούνται υπέρ των πράξεων που διέπραξε και για τις οποίες έχει κριθεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ