Ελλαδα

Δικηγόρος Κουφοντίνα: «Βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου»

«Δεν υπάρχει απόφαση να προσβάλλουμε αν δεν έχουμε το σκεπτικό»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κουφοντίνας
Δημήτρης Κουφοντίνας © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τι απαντά η συνήγορός του για την ανακοίνωση της Σοφίας Νικολάου - Ποια η κατάσταση της υγείας του.

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, μίλησε για την κατάσταση της υγείας του και απάντησε στην ανακοίνωση της  Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου

«Είναι ψέμα, δεν μου έχουν κοινοποιηθεί οι αποφάσεις, αλλά χαρτιά που παραπέμπουν στις αποφάσεις, είναι μία σφραγίδα, δεν είναι απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, υπογραφές και δεν υπάρχει κυρίως το σκεπτικό», είπε η Ιωάννα Κούρτοβικ και προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει απόφαση να προσβάλλουμε αν δεν έχουμε το σκεπτικό. Είναι εμπαιγμός δικός μου και του κρατούμενου. Ψεύδονται όταν λένε ότι ο νόμος λέει ότι δεν επιτρέπεται η μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Έχουμε απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο, στο Συμβούλιο Επικρατείας, στην εισαγγελία της Λαμίας». 

Όπως είπε, «στις 28/12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ο νόμος το προβλέπει, που λέει ότι πρέπει να μεταχθεί στις φυλακές που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Εχουμε απευθυνθεί όπου μπορούμε. Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών αν δεν έχω δύο απορρίψεις. Η πρώτη μας αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Αγνοείται και η δεύτερη που απέστειλα ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα, για να έχω δύο απορρίψεις και να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεων της η κα Κούρτοβικ και προσέθεσε: «Ποιος δικαστής θα τολμήσει να πάει ενάντια, όταν το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Είναι πολιτική απόφαση και λύνεται με πολιτική απάντηση. Ο νόμος ήταν φωτογραφικός κι αντισυνταγματικός, τον έφτιαξαν ειδικά για τον Κουφοντίνα, το έλεγαν τότε και μέσα στη Βουλή ότι τον φτιάχνουν "για να φύγει επιτέλους από τις αγροτικές φυλακές ο Κουφοντίνας". Παραβιάζουν ακόμα κι αυτόν τον νόμο τους, επί δύο μήνες δεν έχουν κοινοποιήσει τα έγγραφα».

Όσο για την κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέφερε ότι «ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου. Η απεργία πείνας είναι δικαίωμα του κρατούμενου που προβλέπεται από το σωφρονιστικό κώδικα, δεν έχει άλλο τρόπο να διεκδικήσει την άσκηση των δικαιωμάτων του». 

Ιωάννα Κούρτοβικ: Ο Κουφοντίνας βρίσκεται στα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου | Ώρα Ελλάδος 2/3/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ