Πολιτικη & Οικονομια

Τροπολογία για την εκλογή προέδρου της ΕΡΤ κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ζητά συναινετική διοίκηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή
Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή © EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την ΕΡΤ και ζητά συναινετική διοίκηση.

Τροπολογία προκειμένου ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. να εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία 4/5 από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε πριν από λίγη ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Συγκεκριμένα ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης, και η Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Νατάσα Γκαρά, κατέθεσαν τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιου για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης το οποίο συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Στην αιτιολογική έκθεση τους οι βουλευτές τονίζουν πως με την προτεινόμενη διάταξη, η επιλογή του προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και των μη αιρετών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. γίνεται πλέον με απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και όχι με απλή γνωμοδότηση, που λαμβάνεται με την αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων των μελών της.

«Με τη ρύθμιση αυτή επιτυγχάνονται ευρύτερες συναινέσεις, που εγγυώνται ότι στο Δ.Σ. θα επιλέγονται οι βέλτιστοι υποψήφιοι και όχι οι αρεστοί στην εκάστοτε κυβέρνηση, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι η ΕΡΤ Α.Ε. θα λειτουργεί ως δημόσια – και όχι ως κρατική, πολλώ δε μάλλον κυβερνητική – ραδιοτηλεόραση», σημειώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι την τροπολογία είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ