Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας - Εμβόλια: Στόχος η θωράκιση του προσωπικού στον Τουρισμό

Το δημοσίευμα που αναφέρει ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέλιος Πέτσας με μάσκα για τον κορωνοϊό
Στέλιος Πέτσας με μάσκα για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε τον εμβολιασμό εργαζομένων στον Τουρισμό μόλις ολοκληρωθεί η χορήγηση των εμβολίων σε ευπαθείς ομάδες και άτομα άνω των 60 ετών.

Ξεχωριστή αναφορά για τους εργαζομένους στον Τουρισμό έκανε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τον Απρίλιο και μετά οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στη χώρα θα αυξηθούν σημαντικά, καθώς αναμένεται η είσοδος και άλλων εμβολίων από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σποτ για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τη Μάρω Κοντού. Σχολιάζοντας δημοσίευμα στον Τύπο, σύμφωνα με το οποίο μετά τις ευπαθείς ομάδες και τα άτομα άνω των 60 ετών, είναι πολύ πιθανό να πάρουν σειρά στην προτεραιοποίηση του Υπουργείου Υγείας οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και στην εστίαση, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις γίνονται από την Επιτροπή των Ειδικών, υπογραμμίζοντας ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατευθύνει την διαδικασία.

«Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα μας να έχουμε το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένο. Τι θα αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν το ξέρω αυτήν τη στιγμή, σε αυτή την έκταση η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και με τα εμβόλια των άλλων εταιρειών, προκειμένου να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους στον τουρισμό για να προσκαλέσουμε τους επισκέπτες μας και να ρεφάρουμε την μεγάλη απώλεια εσόδων που είχαμε πέρσι λόγω της πανδημίας. Αυτό όμως θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ