Πολιτικη & Οικονομια

Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια - Εγκρίθηκε με 166 «υπέρ»

Η πρώτη δήλωση από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέρασε με 166 «υπέρ» το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια
Πέρασε με 166 «υπέρ» το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, με 166 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021.

Σε σύνολο 298 βουλευτών, επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν «υπέρ» 166 βουλευτές και «κατά» 132 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία αστυνομίας Πανεπιστημίων και την επαναφορά της βάσης για την εισαγωγή στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, στήριξαν ΝΔ και Ελληνική Λύση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν. Από την ψηφοφορία απείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και Βασίλειος Βιλιάρδος, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσκεψη στη Χίο. Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας ψηφίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία και επί των άρθρων, στο σύνολό του όπως και οι τροπολογίες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την ώρα που στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν βίαια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια υπάρχουν τρεις βασικές αλλαγές για την ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους των πανεπιστημίων. Αυτές αφορούν: α) στην ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ και σύσταση δομών ασφαλείας, β) στη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) και γ) στην ενίσχυση διατάξεων πειθαρχικού δικαίου.

Νίκη Κεραμέως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια - Η πρώτη δήλωση

«Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την εισαγωγή, φοίτηση και ασφάλεια των Πανεπιστημίων μας. Ας ασχοληθούμε τώρα όλοι μαζί με τις σύγχρονες προκλήσεις Πανεπιστημίων. Το Πανεπιστήμιο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες» τόνισε στην πρώτη της δήλωση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ