Πολιτικη & Οικονομια

Κατριβάνου: Η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις βουλευτών του

«Ντροπή και κρίμα», σημειώνει σε ανάρτησή της στο Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βασιλική Κατριβάνου: Οι δηλώσεις της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση Γ. Τσίπρα και Ν. Γκαρά για τη δημιουργία hot spot στον Έβρο.

Η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, με ανάρτησή της στο Facebook, σχολιάζει τη θέση που εξέφρασαν οι βουλευτές του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας και Νατάσα Γκαρά, σχετικά με τη δημιουργία hot spot στον Έβρο

Όπως σημειώνει η πρώην βουλευτής, «πιάστηκαν η καρδιά μου και η ανάσα μου» από τη δήλωση των βουλευτών περί «δίκαιων και αιτιολογημένων κοινωνικών αντιδράσεων των κατοίκων της Θράκης ενάντια στη δημιουργία hot spot στον Έβρο». Η κ. Κατριβάνου γράφει ότι «οι δυο βουλευτές ενώνουν τη φωνή τους με εκείνους που φωνάζουν συνθήματα όπως “αλήτες προδότες πολιτικοί” και “λαθρομετανάστες που θα καταστρέψουν τη Θράκη”» και εξηγεί ότι είναι «θέμα πολιτικής ουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ». 

«Λυπάμαι πολύ, γιατί τους δυο συντρόφους τους γνωρίζω χρόνια και έχουμε κάνει πράγματα μαζί», καταλήγει η πρώην βουλευτής.

H ανάρτηση της Βασιλικής Κατριβάνου

Ντροπή και κρίμα

Διάβασα τη δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα (που είναι και αν. τομεάρχης Άμυνας του κόμματος) και Νατάσας Γκαρά, που χαρακτηρίζουν «δίκαιες και αιτιολογημένες» τις «κοινωνικές αντιδράσεις», όπως τις χαρακτηρίζουν, κατοίκων της Θράκης ενάντια στη δημιουργία hot spot στον Έβρο. Η καρδιά μου και η ανάσα μου πιάστηκαν. Γιατί οι δυο βουλευτές ενώνουν τη φωνή τους με εκείνους που φωνάζουν συνθήματα όπως «αλήτες προδότες πολιτικοί» και «λαθρομετανάστες που θα καταστρέψουν τη Θράκη». Και αναρωτιούνται αν συμφωνούν οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ με τη δημιουργία του hotspot.

Πρώτα από όλα είναι θέμα αξιών: συγκροτητικές αξίες της Αριστεράς που μας εμπνέουν είναι ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον εθνικισμό. Κανένας αριστερός δεν μπορεί μιλά για το κτίσιμο της κοινωνικής συνοχής, όπως οι δύο βουλευτές, με το δηλητήριο αυτής της βίας. Έπειτα είναι και θέμα πολιτικής ουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ – αρκεί να σκεφτούμε τις αντίστοιχες «κοινωνικές αντιδράσεις» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μια τέτοια γραμμή, που αγκαλιάζει ακροδεξιές φωνές και δημαγωγικές φοβικές διαμαρτυρίες είναι ολέθρια – και αυτό αφορά όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πολιτική και την κοινωνία γενικότερα.

Λυπάμαι πολύ, γιατί τους δυο συντρόφους τους γνωρίζω χρόνια και έχουμε κάνει πράγματα μαζί.

 

Ντροπή και κρίμα Διάβασα τη δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα (που είναι και αν. τομεάρχης Άμυνας του...

Δημοσιεύτηκε από Vasiliki Katrivanou στις Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021


 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ