Πολιτικη & Οικονομια

Ασημακοπούλου-Εμβολιασμός σε ΕΕ: Δεν υπάρχουν περιθώρια αστοχίας

Παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Α. Μ. Ασημακοπούλου για τη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αστοχίες, όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές

Την ανάγκη να φανεί η Ευρωπαϊκή Ένωση «αντάξια των υψηλών προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ευρωπαϊκός συντονισμός για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19 αποτελεί το μοναδικό ασφαλές μονοπάτι για τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί», είπε και αμέσως προσέθεσε: «Οι Ευρωπαίοι πολίτες ορθώς έχουν βάλει ψηλά τον πήχη. Απαιτούν από εμάς ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Λάθος χειρισμοί και ολιγωρίες δύσκολα συγχωρούνται».

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επισήμανε ότι «το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πράγματι κάποιες αρρυθμίες» και οι οποίες «σε έναν βαθμό, ίσως, και να δικαιολογούνται λόγω του πρωτόγνωρου και πολύπλοκου υγειονομικού περιβάλλοντος διεθνώς», όμως, αμέσως διευκρίνισε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές» και ότι «πρέπει άμεσα να απαντήσουμε αποστομωτικά και αποτελεσματικά στις φωνές κριτικής και αμφισβήτησης που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία της ενωμένης Ευρώπης», κάτι που «θα γίνει μόνο με πράξεις».

«Είμαι απολύτως σίγουρη πως στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, μπορούμε να μετατρέψουμε την πρόκληση σε ευκαιρία», είπε αναφερόμενη στη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ. «Μπορούμε να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, γρηγορότερα αντανακλαστικά, πυγμή στις διαπραγματεύσεις. Μπορούμε με συντονισμό και μεθοδικότητα να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών. Μπορούμε να αποδείξουμε πως μαζί ξέρουμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια, να κερδίζουμε δύσκολες μάχες και να ανταποκρινόμαστε στον ηγετικό μας ρόλο στο παγκόσμιο περιβάλλον», τόνισε.

«Στη Ελλάδα λέμε “κάθε αρχή και δύσκολη”. Λέμε, όμως, επίσης, και πως “το αποτέλεσμα μετράει”. Και τελικά όλοι εμείς, που υποστηρίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το αποτέλεσμα θα κριθούμε», είπε, καταλήγοντας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ