Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις Γεωργιάδης: Μονόδρομος τα μέτρα ακορντεόν στην αγορά

Τι είπε για εμπορικά καταστήματα και εστίαση - Η αναφορά του στην Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίγος κόσμος στην Ερμού, πρώτη ημέρα εφαρμογής του click away
Λίγος κόσμος στην Ερμού, πρώτη ημέρα εφαρμογής του click away © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η αγορά θα κινείται με μέτρα ακορντεόν μέχρι να τελειώσει η πανδημία, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για εμπορικά καταστήματα, click away και click inside.

Ξεκάθαρος ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης όσον αφορά τα μέτρα στην αγορά, το lockdown και τον τρόπο λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, κάνοντας ειδική αναφορά στην Αττική, η οποία ανήκει πλέον στις «κόκκινες» περιοχές του κορωνοϊού.

«Αν κάνετε σύγκριση της Ερμού εχτές με το περασμένο Σάββατο, θα δείτε ότι δεν είχε καμία σχέση. Η κίνηση στα καταστήματα στην Αττική εχτές ήταν η μισή. Άρα τα μέτρα που λάβαμε, μείωσαν την κινητικότητα στο μισό. Με την παράδοση εκτός και εντός γίνεται έλεγχος. Στο 13033 μπορείς να στέλνεις άπειρα μηνύματα» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Όμως όταν έχεις παράδοση εκτός ή εντός (σ.σ. click away, click inside), το μήνυμα που έχεις για να κινείσαι είναι αυτό που έχεις από την επιχείρηση. Το δίωρο ισχύει και για το click in shop. Ο καταναλωτής επικοινωνεί με την επιχείρηση και κλείνει ραντεβού, και έχει περιθώριο δύο ωρών».

Αναφερόμενος στο γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για περιορισμένα μηνύματα στο 13033, διευκρίνισε: «Έχουμε φτιάξει πλατφόρμα, δουλεύουμε προληπτικά, που θα μπορούσες να στέλνεις μήνυμα και να σου έρχεται χρονόμετρο, να πατάς το link και να τίθεται σε λειτουργία. Ένα 15% του πληθυσμού δεν έχει κινητό με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Γι' αυτό δεν εφαρμόστηκε αυτό, και το έχουμε αφήσει σαν "τελευταία λύση"».

Άδωνις Γεωργιάδης: Σωστή η απόφαση να ανοίξει το λιανεμπόριο στην Αττική - Μοναδική λύση τα μέτρα ακορντεόν

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και στην πρωινή εκπομπή του Open, τονίζοντας πως  «η απόφαση να ανοίξει το λιανεμπόριο ήταν απολύτως σωστή», επισημαίνοντας: «Σε όλη την Aττική είχαμε αύξηση που ξεπερνά το 57% σε σχέση με το περασμένο έτος μέσα σε 12 μέρες. Είναι μια πολύ σημαντική ανάσα, προλαβαίνουν να ξεστοκάρουν και τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα».

«Μόνο ακορντεόν θα είναι τα μέτρα, όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμη, δεν έχει καταλάβει τι είναι η πανδημία. Σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρχει. Κάποτε θα έχουμε αυστηρότερα και κάποτε χαλαρότερα μέτρα. Αυτό θα πάει για όσο χρειαστεί, όσο υπάρχει κίνδυνος θανάτων θα πηγαίνουμε ακορντεόν. Υπάρχει χώρα που δεν έχει ακορντεόν αποφάσεις; Oι νέοι κανόνες έχουν ως στόχο να υπάρχει λιγότερος συνωστισμός στους δρόμους. Δεν μας ενδιαφέρει η κίνηση στους δρόμους με τα αυτοκίνητα, μας ενδιαφέρουν οι πεζοί στους δρόμους» ξεκαθάρισε.

Για το πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε: «Παρόμοιες εικόνες με την Ερμού είχαμε και στην Τσιμισκή, αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν είχαμε άνοδο των κρουσμάτων. Η αύξηση στην Αττική οφείλεται και στον χειμώνα, στη μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Μεγάλη Βρετανία και θέλαμε να λειτουργήσουμε προληπτικά και όχι αποτρεπτικά, αντί να περιμένουμε να πάμε στα 2.000 κρούσματα και να πάμε σε lockdown».

Τέλος, για την εστίαση, o Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Έχει δρόμο για να ανοίξει, πάμε για τον Μάρτιο ή και αργότερα. Αλλά θα βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ