- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γεωργιάδης: Όλα τα μέτρα για το λιανεμπόριο
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για «κίτρινες» και «κόκκινες» περιοχές
Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στο λιανεμπόριο σε «κόκκινες» και «κίτρινες» περιοχές, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Αν δεν τα καταφέρουμε η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να λάβει πιο αυστηρά μέτρα», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.
«Οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε σε κεντρικούς δρόμους προκαλούν μεγάλη ανησυχία και δεδομένου ότι η Αττική παίρνει την ‘κόκκινη ζώνη’ είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα. Τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα είναι με βάση την επιδημιολογική εικόνα σήμερα, αν ανά πασά στιγμή αλλάξει η εικόνα προς το καλύτερο, ελπίζουμε, ή το χειρότερο οι αποφάσεις θα επαναξιολογηθούν» ξεκαθάρισε ο υπουργός.
«Τα μέτρα έχουν ληφθεί με γνώμονα να σταματήσει η πανδημία αλλά να συνεχιστεί η οικονομική δραστηριότητα» εξήγησε.
«Κίτρινες» περιοχές
Στις «κίτρινες» περιοχές η αγορά θα λειτούργει όπως μέχρι σήμερα, θα προστεθεί η λειτουργιά των πρακτορείων ΟΠΑΠ με τους ίδιους κανόνες που έχουμε. Ειδικότερα, το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν. Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση.
Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25τ.μ.
«Κόκκινες» περιοχές
Στις «κόκκινες» περιοχές, όπως και η Αττική, το σύνολο των καταστημάτων θα λειτούργει με click away, δηλαδή ηλεκτρονικό μήνυμα ή μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο για παραλαβή. Μόνο στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλεία οι αγορές θα γίνονται με τη μέθοδο του click in shop.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.