Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 16,4% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Κορωνοϊός και ιατρική περίθαλψη τα σημαντικότερα προβλήματα των πολιτών - Tι λένε για το εμβόλιο του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ψηφοδέλτια στην κάλπη
Ψηφοδέλτια στην κάλπη © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσκόπηση Metron Analysis για το Mega: Η πρόθεση ψήφου και η στάση των πολιτών για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στο 16,4% είναι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 36,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 19,7%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜΕΡΑ 25 με 2,4%.

pro.jpg

Ποια τα σημαντικότερα προβλήματα των πολιτών

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κορωνοϊός και η ιατρική περίθαλψη είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για το 42% των πολιτών. Δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η οικονομία στο 32%. Ανεργία με 8%, εξωτερική πολιτική με 6% και πολιτικοί – πολιτικό σύστημα με 5% είναι τα υπόλοιπα ζητήματα που προβληματίζουν τους πολίτες.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 53% αξιολογούν αρνητικά την οικονομική κατάσταση, 12% θετικά και 34% ουδέτερα. Επίσης, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την οικονομία τους επόμενους μήνες, καθώς το 51% λέει ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση, το 26% ότι θα γίνουν καλύτερες οι οικονομικές συνθήκες και το 20% ίδιες.

Το 61% προβλέπει μια φυσιολογική καθημερινότητα στην οικονομία θα έρθει μετά το 2021, ενώ το 38% μέσα στη χρονιά. Ακόμη, 4 στους 10 (41%) τονίζουν ότι είναι στην ίδια προσωπική κατάσταση σε σχέση με πέρυσι, το 16% σε καλύτερη αλλά και το 43% σε χειρότερη κατάσταση.

provlimata.jpg

6 στους 10 λέει ότι θα κάνει το εμβόλιο

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο, πάνω από 6 στους 10 (63%) λέει ότι θα το κάνει, ενώ ποσοστό, 26% ότι δεν θα το κάνει και 10% ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα παρατηρείται αύξηση 8 μονάδων σε όσους θα το κάνουν επειδή προφανώς το εμβόλιο έχει έρθει και ήδη έχουν γίνει χιλιάδες εμβολιασμοί.

 

Οι πολίτες άνω των 65ετών λένε σε ποσοστό 82% ότι θα το κάνουν ενώ το μικρότερο ποσοστό (54%) είναι στην ηλικία 17-34 ετών.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του εμβολίου, το 62% πιστεύει ότι είναι ασφαλές, το 22% ότι δεν είναι. Επίσης, 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τηρείται η σειρά εμβολιασμού, αλλά και 3 στους 10 (29%) λέει ότι παραβιάζεται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY