Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Απαισιοδοξία των πολιτών για τις διερευνητικές επαφές, αλλά αισιοδοξία για την εκλογή Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημοσκόπηση Pulse για τον ΣΚΑΪ: Τα ποσοστά που καταλαμβάνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου και η άποψη των πολιτών για τις διερευνητικές επαφές.

Στις 16 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 39% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%. Στη συνέχεια, 7,5% λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, 6,5% το ΚΚΕ, 4,5% η Ελληνική Λύση και 3% το ΜέΡΑ25. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,5% των ερωτηθέντων, ενώ 9% δηλώνουν αναποφάσιστοι/δεν ξέρουν/δεν απαντούν. 

Πρόθεση ψήφου
Πρόθεση ψήφου © ΣΚΑΪ

Την ίδια ώρα, στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37% (έναντι 38% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) έναντι 22% (από 23%) του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να φτάνει στις 15 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 25 3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7% των ερωτηθέντων, 5% δηλώνει λευκό άκυρο ή αποχή, ενώ 8,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι. 

Πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις
Πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις © ΣΚΑΪ

Δημοσκόπηση Pulse: Η θέση των πολιτών για τις διερευνητικές επαφές

Απαισιόδοξο για το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών Αθήνας - Άγκυρας δηλώνει το 76% των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα οι διερευνητικές επαφές, το 17% δηλώνει σίγουρα ναι (2%) και μάλλον ναι (15%), ενώ το 76% απαντά μάλλον όχι (46%) και σίγουρα όχι (30%).  

epafestorukia.jpg

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι πολίτες αισιοδοξούν για την επίδραση που θα έχει η εκλογή του Τζο Μπάιντεν για τη χώρα μας στα ελληνοτουρκικά. Το 59% των ερωτώμενων απαντά σίγουρα θετική (14%) ή μάλλον θετική (45%), ενώ το 33% απαντά μάλλον όχι θετική (23%) ή σίγουρα όχι θετική (10%). 

biden.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ