- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Αλλαγές στις προσλήψεις για την ενίσχυση των δήμων
«Πλαφόν χρηματοδότησης για κάθε δήμο»
Αλλαγές στον προγραμματισμό προσλήψεων ώστε να ενισχυθούν οι δήμοι με προσωπικό, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Σε αλλαγές στο σύστημα κινητικότητας και στον προγραμματισμό προσλήψεων ώστε να ενισχυθούν οι δήμοι με πρόσθετο προσωπικό, προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.
Είπε, ειδικότερα, ότι δεν είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί μόνο η αποχώρηση υπαλλήλων από τους ΟΤΑ μέσω της κινητικότητας, αλλά και να επιταχυνθούν οι προσλήψεις στους ΟΤΑ καθώς οι σχετικές διαδικασίες είναι πολύ πιο αργές σε σχέση με τις αποχωρήσεις. Επιπλέον, στο σχεδιασμό του υπουργείου θα μπει άμεσα και η κάλυψη θέσεων που σχετίζονται με τις νέες αρμοδιότητες που ανέλαβαν οι δήμοι, όπως είναι η Πολιτική Προστασία και οι πολεοδομίες, σημείωσε ο κ. Πέτσας, αναφέροντας ότι πολλοί δήμοι δεν έχουν προσωπικό για να αντεπεξέλθουν σχετικά.
Για την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι, αν και το θέμα έχει καθυστερήσεις, εν τούτοις τόνισε την ανάγκη «να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα» στο θέμα των αποκεντρωμένων διοικήσεων και της σχέσης με τις περιφέρειες και τους δήμους.
Αναφερόμενος στο «Αντώνης Τρίτσης» έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, αλλά μίλησε για βασικά μειονεκτήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε τη θέσπιση πλαφόν χρηματοδότησης για κάθε δήμο, προκειμένου να μην υπάρχουν δήμοι που, με βάση τις προτάσεις τους, να λαμβάνουν το σύνολο του χρηματοδοτικού πακέτου και άλλοι να μην παίρνουν τίποτα.
Για το ίδιο θέμα ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του ΥΠΕΣ, Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανέφερε ότι επιλογή και του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει μια λελογισμένη κατανομή λαμβάνοντας υπόψη τα πληθυσμιακά μεγέθη, τις ιδιαιτερότητες των αγροτικών περιοχών και ο συγκερασμός των αστικών πληθυσμών ώστε όλοι οι δήμοι να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα χωρίς να υπάρχουν «φαραωνικές» προτάσεις.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση των δήμων μέσων των ΚΑΠ, ο κ. Πέτσας αναγνώρισε ότι οι πόροι δεν επαρκούν και ότι χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση που θα λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το πληθυσμιακό μέγεθος αλλά και τη γεωγραφική έκταση του κάθε δήμου.
Τέλος, για τον κίνδυνο πολλές περιοχές της χώρας να μείνουν χωρίς υποκαταστήματα τραπεζών και ταχυδρομεία, ανέφερε ότι σε συνεργασία που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεννόηση με τις συστημικές τράπεζες ώστε να μην μείνει καμία έδρα δήμου χωρίς κατάστημα. Ο κ. Πέτσας είπε ότι εντός της ημέρας θα έχει ανάλογη συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη ώστε να μην κλείσουν υποκαταστήματα ΕΛΤΑ σε μικρά νησιά και έδρες ορεινών δήμων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.