- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης για αστυνομικούς στα ΑΕΙ: Θα έχουν δικαίωμα συλλήψεων
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα Πανεπιστήμια»
Για τους αστυνομικούς που θα αναλάβουν τη φύλαξη των Πανεπιστημίων μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για την παρουσία αστυνομικών στους δρόμους προκειμένου να ελέγχουν την παρουσία του κόσμου μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να μην συνωστίζονται, ενώ κάλεσε και τους επιχειρηματίες να τηρούν τα μέτρα.
«Θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό», σημείωσε σχετικά με το σημερινό άνοιγμα, προσθέτοντας πως οι ειδικοί αντιλαμβάνονται τα παραπάνω και γι’ αυτόν τον λόγο εισηγήθηκαν το σταδιακό άνοιγμα.
Ως προς το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα Πανεπιστήμια, αποκάλυψε πως θα έχει το δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα.
Ακόμα, σημείωσε πως οι αστυνομικοί δεν θα έχουν όπλα πάνω τους και δεν θα έχουν την ίδια στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, ενώ ο ρόλος τους θα είναι αποτρεπτικός.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει επί του νέου αυτού σώματος, σημείωσε: «Δεν λένε τι προτείνουν» και αναφέρθηκε στα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, με τελευταία την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα Πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
«Κατασκευάζονται 23 νέα τρένα»
Σήμερα η κατάθεση της πρότασης από τη ΝΔ
Πώς η στρατηγική της στροφής προς τα ριστερά απειλεί να εγκλωβίσει το κόμμα
Το σχόλιο για την αποχώρηση στελεχών και την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών από τη Νέα Αριστερά
Όλο και περισσότεροι νέοι αναβάλουν να κάνουν οικογένεια
Για αναμενόμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας κάνει λόγο η Νέα Αριστερά
«Ποιο είναι τελικά το σχέδιο για την Αθήνα;» διερωτάται ο επικεφαλής της
Η πρώην υπουργός δηλώνει ότι δεν παραιτείται από την «ενεργό πολιτική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.