Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης για αστυνομικούς στα ΑΕΙ: Θα έχουν δικαίωμα συλλήψεων

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα Πανεπιστήμια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © EUROKINISSI

Για τους αστυνομικούς που θα αναλάβουν τη φύλαξη των Πανεπιστημίων μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για την παρουσία αστυνομικών στους δρόμους προκειμένου να ελέγχουν την παρουσία του κόσμου μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά και για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να μην συνωστίζονται, ενώ κάλεσε και τους επιχειρηματίες να τηρούν τα μέτρα. 

«Θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να  βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό», σημείωσε σχετικά με το σημερινό άνοιγμα, προσθέτοντας πως οι ειδικοί αντιλαμβάνονται τα παραπάνω και γι’ αυτόν τον λόγο εισηγήθηκαν το σταδιακό άνοιγμα.

Ως προς το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα Πανεπιστήμια, αποκάλυψε πως θα έχει το δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα. 

Ακόμα, σημείωσε πως οι αστυνομικοί δεν θα έχουν όπλα πάνω τους και δεν θα έχουν την ίδια στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, ενώ ο ρόλος τους θα είναι αποτρεπτικός.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει επί του νέου αυτού σώματος, σημείωσε: «Δεν λένε τι προτείνουν» και αναφέρθηκε στα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, με τελευταία την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα Πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ