- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυγενάκης: Νόμος για εκπροσώπηση αθλητών στις Ομοσπονδίες
Οι δηλώσεις του υπουργού για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου
Έρχεται νόμος για εκπροσώπηση αθλητών στις διοικήσεις Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου, ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Νόμο για την εκπροσώπηση των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, με δικαίωμα ψήφου, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε αποφασισμένοι να καθαρίσουμε αυτόν τον χώρο. Ο χώρος της Ομοσπονδίας χρειάζεται καθαρό οξυγόνο. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά, να υπάρξει ανανέωση, να μπει φρέσκος αέρας σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά με νόμο θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου».
Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη από υγιή αθλητισμό. «Η Σοφία εκπροσωπεί το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας. Είναι οι πολλοί. Οι λίγοι ευτυχώς, αλλά κραταιοί μέχρι πρότινος, ήταν αυτοί οι εν λόγω κύριοι της διοίκησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που θεωρούσαν ότι είναι αμετακίνητοι, ότι είναι ακίνητοι γιατί όντως περνούσαν πολλές διοικήσεις και κανένας δεν τους άγγιζε», σημείωσε.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ως υφυπουργός έχει γίνει κοινωνός πολλών προσωπικών ιστοριών αθλητών και αθλητριών. «Είναι αρκετά τα περιστατικά και θέλουν φιλτράρισμα και πολύ προσεκτική διαχείριση, να μην πάμε στο άλλο άκρο. Επίσης έχει σημασία ποιος το λέει, η προσωπικότητα του καθενός, γιατί ενέχει και ο κίνδυνος να υπάρχει και η επιθυμία της προσωπικής εκδίκησης», ανέφερε. Κάλεσε δε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κ. Μπεκατώρου κι άλλοι αθλητές. «Να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα αν έχουν αντίστοιχα περιστατικά και να τα καταγγείλουν στη δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ, δίπλα τους να τους βοηθήσουμε. Παράλληλα, θα βοηθήσουμε να διαμορφωθεί ένα υγιές τοπίο για τη νέα γενιά των αθλητών. Είναι υποχρέωσή μας», συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.
Επιπλέον, επισήμανε ότι όταν το υπουργείο Αθλητισμού έθεσε το θέμα του ορίου θητειών και ηλικιών στις διοικήσεις των Ομοσπονιδών «για να σπάσουμε την αίσθηση της μονιμότητας και της κυριαρχίας προσώπων», μια από αυτές τις διοικήσεις που αντέδρασε σφόδρα με ανακοινώσεις και σκληρές κουβέντες ήταν και της Ιστιοπλοΐας.
«Άνθρωποι που δεν είχαν το θάρρος από την πρώτη στιγμή που βγήκε δημόσια η Σοφία Μπεκατώρου να καταγγείλει αυτό που της συνέβη, που έσπασε τη σιωπή της, να την αγκαλιάσουν. Αντίθετα, βγήκαν με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που άφηνε υπονοούμενα, κάτι που δεν αρμόζει στους ανθρώπους του αθλητισμού. Συν τοις άλλοις, εγώ θα καυτηριάσω την ακόμα πιο προκλητική ανάρτηση, την οποία την εξαφάνισε λίγες ώρες αργότερα, η γενική γραμματέας της ίδιας Ομοσπονδίας που κι εκείνη αντί να συμπαρασταθεί στην Ολυμπιονίκη, βρέθηκε να αναρτά φράσεις και κουβέντες που μόνο εκνευρισμό προκαλούν», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.