Πολιτικη & Οικονομια

Ελλάδα 2021: Κυκλοφορία επετειακών προϊόντων

Διαθέτουν διακριτικό και μοντέρνο σχεδιασμό ενώ είναι διακοσμημένα με τα σχέδια και το σήμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
r6s_4097_1.jpg

Στην κυκλοφορία των επίσημων, αναμνηστικών, επετειακών προϊόντων προχώρησε η επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Στην ανακοίνωση της κυκλοφορίας των επίσημων, αναμνηστικών, επετειακών προϊόντων με το σήμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» προχώρησαν η πρόεδρος της επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, και οι εκπρόσωποι της εταιρίας «Διακάκης εισαγωγική αε», του αποκλειστικού αδειούχου της κατηγορίας των χαρτοσχολικών, που αναδείχθηκε μετά από δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό που διενήργησε η επιτροπή.

imb_9529_1.jpg

Τα αυθεντικά αναμνηστικά, στα οποία περιλαμβάνονται χαρτοσχολικά είδη, τσάντες, παγούρια, κούπες, ημερολόγια και πολλά άλλα, διαθέτουν διακριτικό και μοντέρνο σχεδιασμό, είναι διακοσμημένα με τα σχέδια και το σήμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021», καθώς και με σύμβολα και πρόσωπα της επανάστασης, και στοχεύουν στη μεγαλύτερη δυνατή προβολή του εορτασμού των 200 ετών μετά την επανάσταση. Σε ορισμένα, μάλιστα, εξ αυτών προβάλλονται και φράσεις μεγάλων ηρώων του 1821, όπως η περίφημη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν θεόν φρόνιμον».  

«Μετά την ανακοίνωση της δημόσιας προκήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού της επιτροπής, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε άμεσα υποβάλλοντας σχετική πρόταση. Όχι απλώς στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, αλλά και γιατί θελήσαμε να γίνουμε μέρος αυτής της σημαντικής επετείου των 200 χρόνων μετά την επανάσταση», τόνισε ο Μάριος Διακάκης και πρόσθεσε: «ήρθαμε σε επαφή με εταιρίες διακίνησης ελληνικών προϊόντων, ελληνικούς συλλόγους και προξενεία σε όλο τον κόσμο για φτάσουν τα προϊόντα μας σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, όπου υπάρχουν Έλληνες». «χαιρόμαστε πολύ που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλουμε με αυτόν τον τρόπο στην προβολή και την περαιτέρω ανάδειξη αυτής της σπουδαίας επετείου για την Ελλάδα», ανέφερε, από τη μεριά της, η Ειρήνη Διακάκη.

r6s_3500_1.jpg

«Τα αναμνηστικά αυτά προβάλλουν τα μηνύματα της επετείου των 200 χρόνων μετά την επανάσταση, μιας μοναδικής επετείου για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, μέσα από την απεικόνιση των συμβόλων και των ηρώων της ελληνικής επανάστασης, αλλά και μέσα από φράσεις που αναδεικνύουν αξίες όπως η μαχητικότητα και η ανθεκτικότητα, που συνόδευσαν την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας», ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής και πρόσθεσε: «εκτός από τον αναμνηστικό τους χαρακτήρα, η απόκτηση αυτών των προϊόντων αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να συμμετέχουμε στο κλίμα της μεγάλης εθνικής μας επετείου. Να την αναδείξουμε, να την διαδώσουμε και να την κρατήσουμε όλοι μας, ενήλικες και παιδιά, στη μνήμη μας για πάντα».

«Είναι, επίσης, και ένας από τους τρόπους μέσα από τους οποίους η επιτροπή φιλοδοξεί να υλοποιήσει ακόμη περισσότερες επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις, καθώς, όπως, γνωρίζετε, δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση. Τα έσοδα, λοιπόν, που αναλογούν στην επιτροπή από την διάθεση αυτών των προϊόντων θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων. Και όσα περισσότερα έσοδα θα έχουμε, τόσες περισσότερες δράσεις θα πραγματοποιηθούν» κατέληξε.

imb_9494_1.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.