- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τράπεζα Πειραιώς: Συμμετοχή στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα του EIF
Για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ
Στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς.
Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ. Οι πόροι του προγράμματος θα ενισχύσουν τη ρευστότητα ελληνικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων και θα χρηματοδοτήσουν επενδυτικά σχέδια, με ευνοϊκούς όρους, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους μέσω της στήριξης πρωτοβουλιών επέκτασης, καινοτομίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Η υπογραφή της σύμβασης για το νέο πρόγραμμα έγινε χθες με τηλεδιάσκεψη, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον επικεφαλής του EIF Alain Godard.
Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο πρόγραμμα για ποσό ύψους 200 εκ. ευρώ, με στόχο να στηρίξει τη μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων σε αναπτυξιακή τροχιά, υποστηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις στην μετάβασή τους στο νέο μετά την πανδημία του Covid 19 περιβάλλον.
Όπως δήλωσε η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς, «η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τη μακρά και εποικοδομητική συνεργασία της με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, συμμετέχοντας στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα, σε μια συγκυρία με πολλές προκλήσεις για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες καλούνται να δραστηριοποιηθούν την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Μέσω του προγράμματος, αξιοποιώντας την εγγύηση του EIF, θα ενισχύσουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα προχωρήσουμε στη στήριξη επενδυτικών σχεδίων, με ευνοϊκούς όρους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Σε 1,5 λεπτό ήταν στα επείγοντα ο καρδιολόγος» - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Τι διαφορετικό θα έγραφε ένας σατιρικός συγγραφέας αν προσπαθούσε να σατιρίσει έναν πολιτικό; Τι πιο αστείο από έναν πολιτικό που θεωρεί ασήμαντο το ότι πουλούσε παπά για τις σπουδές του;
Πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια
Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το κράτος δικαίου
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας για την Πόπη Παπανδρέου
Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διεθνείς εξελίξεις και στην οικονομία, όχι στις παλιές αντιπαραθέσεις
Το μήνυμα του πρωθυπουργού από τη Βουλή για τον στενό του συνεργάτη
Η δήλωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Για ποια νησιά προβλέπονται έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και η απουσία επίγνωσης για όσα παίζονται στα υπουργικά γραφεία
Κρίσιμο το επόμενο 48ώρο για τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ μετά από ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο
Στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών
Ο νευροχειρουργός τονίζει τους κινδύνους και την έγκαιρη παρέμβαση
Συζήτηση για Ιράν, ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ και διπλωματικές πρωτοβουλίες ειρήνευσης
Με αφορμή το ζήτημα του Μάκαριου Λαζαρίδη
«Η Ευρώπη πιο ανθεκτική από το 2022»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.