Πολιτικη & Οικονομια

Το Ποτάμι στην κυβέρνηση: Θεοχάρης, Αμυράς, Γιατρομανωλάκης

Οι δύο νέοι στο κυβερνητικό σχήμα, ο τρίτος διατήρησε τη θέση του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΜΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΜΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ © (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στο νέο υπουργικό σχήμα παλαιότερα στελέχη του Ποταμιού - Θεοχάρης, Αμυράς, Γιατρομανωλάκης, ένας παλιός και δύο νέοι στην κυβέρνηση

Με κεντρικό άξονα τη βελτίωση της λειτουργικότητας της κυβέρνησης, την αναβάθμιση κάποιων αλλά και την είσοδο νέων προσώπων που κρίθηκε ότι μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Στο νέο υπουργικό σχήμα παλαιότερα στελέχη του Ποταμιού αναλαμβάνουν ρόλους, άλλοι πρώτη φορά σε αυτή την κυβέρνηση, όπως Αμυράς και Γιατρομανωλάκης, και άλλοι μετακινούνται παραμένοντας, όπως ο Χάρης Θεοχάρης.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Ο 44χρονος Νικόλας Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι γιος του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Γιώργη Γιατρομανωλάκη και της ακαδημαϊκού Ρένας Λεκανίδου. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική (MPP) από το John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στις ΗΠΑ.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που δηλώνει ανοιχτά την σεξουαλική του ταυτότητα.

Γιώργος Αμυράς

Τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά επέλεξε ο πρωθυπουργός για τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος αρμόδιου για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. 

Γεννημένος στην Αθήνα το 1967, ο Γιώργος Αμυράς έχει εκλεγεί βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISS

Ξεκινώντας ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής, στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων χωρίς κομματική στήριξη με τον συνδυασμό Επιμένουμε Αθήνα. Έλαβε στον Α' γύρο ποσοστό 7,37% λαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα.

Τελικά, κατέλαβε την έβδομη θέση με 127.037 ψήφους και δεν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Χάρης Θεοχάρης

Αν και αρκετά προγνωστικά τον ήθελαν να μετακινείται, ο Χάρης Θεοχάρης παρέμεινε στη θέση του στο υπουργείο Τουρισμού.

Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και έχει σπουδάσει μηχανικός λογισμικού στο Imperial College του Λονδίνου. Διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up).

Χάρης Θεοχάρης
Χάρης Θεοχάρης © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Το 2011, έγινε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Aπό από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών. Η απομάκρυνσή του αναφερόταν από τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πάουλ Τόμσεν, ως σημείο καμπής για τη μη ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Εξελέγη βουλευτής με το Ποτάμι για πρώτη φορά στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Στις 19 Απριλίου 2016, ο Χάρης Θεοχάρης ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Στις 7 Ιουλίου 2016 ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την ονομασία Δημοκρατική Ευθύνη. Στο νέο κόμμα συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Στις 19 Οκτωβρίου 2016 διεγράφη από τη Δημοκρατική Ευθύνη.

Παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής τα επόμενα δύο χρόνια. Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών. Στις 9 Ιουλίου του 2019 ορίστηκε υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ