Πολιτικη & Οικονομια

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε αναμένεται πληρωμή των 534 ευρώ

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ είναι η 31η Δεκεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα - Ευρώ
Χρήματα - Ευρώ © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τις πρώτες ημέρες του νέου έτους θα λάβουν κατά πάσα πιθανότητα την αποζημίωση ειδικού σκοπού όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τον Δεκέμβριο.

Απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο να παραλάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού οι δικαιούχοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο. Να σημειωθεί ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ είναι η 31η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να κατατεθούν τα επιδόματα στους εργαζόμενους των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων πριν από την Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, επειδή η διασταύρωση των στοιχείων είναι έργο εξαιρετικά δύσκολο για τους υπεύθυνους στο υπουργείο Εργασίας, δεν έχει επιβεβαιωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Έτσι, λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα που τους αντιστοιχούν στις αρχές του Ιανουαρίου, με την έναρξη του νέου έτους.

Να θυμίσουμε πως, οι εργαζόμενοι δικαιούνται 17,8 ευρώ για κάθε μέρα που δεν εργάστηκαν, οπότε το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, που φτάνει τα 534 ευρώ, θα το λάβουν όσοι δεν εργάστηκαν καμία ημέρα του μήνα Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας πριν από τον Δεκέμβριο, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» παρά μόνο στην περίπτωση που θελήσουν να τροποποιήσουν στοιχεία ή τον αριθμό του λογαριασμού τους.

Τέλος, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ