Πολιτικη & Οικονομια

Brexit: Η ανάρτηση Μητσοτάκη για την εμπορική συμφωνία

«Τα συμφέροντα των κρατών - μελών της ΕΕ προστατεύτηκαν» - ΥΠΕΞ: «Αναπόσπαστο μέλος της Ευρώπης το Ηνωμένο Βασίλειο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζουν την εμπορική συμφωνία ΕΕ με Μεγάλη Βρετανία που ρυθμίζει τις διμερείς σχέσεις στη μετά Brexit εποχή.

Ικανοποιημένος για την εμπορική συμφωνία ΕΕ - Μεγάλης Βρετανίας δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ημέρες πριν λήξει η μεταβατική περίοδος του Brexit.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει ότι «τα συμφέροντα των κρατών - μελών της ΕΕ προστατεύτηκαν».

«Η ευρωπαϊκή ενότητα παρέμεινε ισχυρή μέσω μιας επίπονης διαδικασίας, ενώ τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ προστατεύτηκαν» τονίζει. Και προσθέτει: «Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συγχαρητήριά του στον Μισέλ Μπαρνιέ (επικεφαλής των Ευρωπαίων διαπραγματευτών) και στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να καταλήξουν στην εμπορική συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία για τη μετά Brexit εποχή.

«Συγχαρητήρια σε @MichelBarnier, @vonderleyen και τις ομάδες τους σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ-ΗΒ. Η ευρωπαϊκή ενότητα παρέμεινε ισχυρή μέσω μιας επίπονης διαδικασίας, ενώ τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ προστατεύθηκαν. Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για εμπορική συμφωνία ΕΕ - Μεγάλης Βρετανίας

Την επίτευξη συμφωνίας, επί της αρχής, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με τη μελλοντική σχέση μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου χαιρετίζει και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η συμφωνία αυτή θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας, δυνατής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο παραμένει αναπόσπαστο μέλος της Ευρώπης.

Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών προσβλέπει στην εφαρμογή της συμφωνίας και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μισέλ Μπαρνιέ, «για την ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά τους στην επίτευξη της συμφωνίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις