Πολιτικη & Οικονομια

Μειωμένα ενοίκια: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις των ιδιοκτητών

Αποζημίωση για το 50% της ζημίας στους ιδιοκτήτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακίνητα - Πολυκατοικίες - Ενοίκια
Ακίνητα - Πολυκατοικίες - Ενοίκια © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα μειωμένα ενοίκια - Ποιοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους - Τι πρέπει να προσέξετε

Άνοιξε εχθές Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη δήλωση των απωλειών που είχαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τα μειωμένα ενοίκια τον Δεκέμβριο. 

Συγκεκριμένα, όσοι ιδιοκτήτες είχαν μείωση ενοικίου κατά 40% για τον μήνα Δεκέμβριο από τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή της σχετικής δήλωσης προκειμένου να αποζημιωθούν για το 50% της ζημίας που έχουν υποστεί. Το σχετικό ποσό θα πιστωθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό που έχουν δηλώσει στo Taxisnet.  

Σημειώνεται ότι για τον Δεκέμβριο μειωμένα ενοίκια έχουν καταβάλει:

• Οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ.

• Οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας για την κύρια κατοικία τους ή και για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τη μόνιμη κατοικία.

• Οι ναυτικοί που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ναυτολόγησης για την κύρια κατοικία τους.

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση

• Εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί κατά 40% με βάση τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

• Στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, η δήλωση υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη που έχει υποβάλει τη δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας. Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που έχει υποβληθεί δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας από όλους τους συνιδιοκτήτες, τότε η δήλωση COVID θα πρέπει να υποβληθεί μόνο από έναν εκ των συνιδιοκτητών.

• Οταν η δήλωση υποβάλλεται για λογαριασμό του εκμισθωτή, από κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομιάς, εκκαθαριστή κληρονομιάς διορισμένο από το δικαστήριο, εκτελεστή διαθήκης που διορίστηκε από το δικαστήριο ή από τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων,  σύνδικο πτώχευσης σε περίπτωση  πτώχευσης, προσωρινό διαχειριστή σε περίπτωση επιδικίας, μεσεγγυούχο σε περίπτωση μεσεγγύησης, επίτροπο ή κηδεμόνα ή δικαστικό συμπαραστάτη σε περίπτωση που ιδιοκτήτης ακινήτου είναι ανήλικο τέκνο ή άτομο σε δικαστική συμπαράσταση, η υποβολή της γίνεται χειρόγραφα στη ΔΟΥ φορολογίας του εκμισθωτή.

• Σε περίπτωση υποβολής δήλωσης COVID, τα στοιχεία εκμισθωτή, συνεκμισθωτή, μισθωτή καθώς και τα στοιχεία του ακινήτου, ανακτώνται από την τελευταία δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ