Πολιτικη & Οικονομια

Υπόθεση Folli Follie και ΣΥΡΙΖΑ: Όσα γνωρίζουμε ως τώρα

Τα επίμαχα e-mails

Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση Folli Follie - Στον εισαγγελέα η έκθεση που εμπλέκει υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Διαψεύδουν τα περί εμπλοκής τους

Πολιτική διάσταση λαμβάνει το «σκάνδαλο της Folli Follie», καθώς, με την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στα πεπραγμένα του ομίλου, προσκομίστηκαν στην ανάκριση στοιχεία στα οποία γίνεται αναφορά σε: «οδηγία από το Μαξίμου» για συνδρομή στην Folli Follie, τον Μάιο του 2018, εμπλοκή κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθεια να πειστεί ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να «διευκολύνει την κατάσταση», ενώ είχε ξεσπάσει το λεγόμενο σκάνδαλο με τα οικονομικά δεδομένα της διεθνούς εταιρείας κοσμημάτων. Τα στελέχη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρονται, σε εσωτερική αλληλογραφία του ομίλου ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση, σύμφωνα με την ελεγκτική εταιρεία, είναι οι Μπαλαούρας, Φλαμπουράρης, Χαρίτσης και Αραχωβίτης.

Στην έκθεση του οίκου Price Waterhouse Coopers, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, φαίνεται να περιλαμβάνονται, σε ηλεκτρονική αλληλογραφία, αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την φερόμενη βούληση της τότε κυβέρνησης να στηριχθεί ο Όμιλος Folli Follie, ο οποίος καταγγέλονταν για σοβαρότατα αδικήματα σε βάρος επενδυτών.

Συγκεκριμένα η PwC κάνει χρήση μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με ημερομηνία 9 Μαίου 2018 , αποστολέα τον Διευθυντή Ασφάλειας του Ομίλου και παραλήπτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, όπου γίνεται αναφορά στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού, το οποίο, κατά τον συντάκτη, έχει δώσει οδηγία ώστε να βοηθεί η FFG έναντι των ελέγχων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ελεγκτική εταιρεία τονίζει στην έκθεση της πως τα στοιχεία που επικαλείται εγείρουν υποψίες για ενδεχόμενη άσκηση πολιτικής επιρροής στην διαχείριση του οικονομικού σκανδάλου, ωστόσο τονίζει πως δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν τα γεγονότα που περιγράφονται έλαβαν χώρα ή εάν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο υπάλληλος της εταιρείας αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν.

Η επίμαχη ηλεκτρονική επιστολή, που θα αξιολογηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, αναφέρει μεταξύ άλλων «Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός».

Κατά τον υπάλληλο του Ομίλου, όπως αναφέρει στο επίμαχο κείμενο , συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την "οδηγία από ψηλά" ενώ ενημερώθηκε και ο αντιπρόεδρος της Ελεγκτικής Αρχής του ΧΑΑ.

Να σημειωθεί πως η υπόθεση της FFG ουσιαστικά ξεκίνησε στις 4 Μαίου 2018 οπότε και δημοσιοποιήθηκε το περίφημο report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφέρονταν πως οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group πιθανόν δεν ήταν ακριβή . Στις 7 Μαίου 2018 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε καλέσει την εταιρεία κοσμημάτων να αναθέσει σε ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία οικονομικό έλεγχο. Στα τέλη του μήνα είχε ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie. Τον έλεγχ ανέλαβε ο οίκος Price Waterhouse Coopers.

Η επίμαχη αλληλογραφία

Στην έκθεση του Price Waterhouse Coopers γίνεται αναφορά σε email που λαμβάνει ο Τζώρτης Κουτσολιούτσος από υπάλληλο της εταιρείας του, τον Ν.Σ. Στα email αυτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να είναι πρόθυμα να μπλοκάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη για την υπόθεση της Folli Follie. Μάλιστα σε ένα από τα email στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ( ο Μάκης Μπαλαούρας, όπως προκύπτει στη συνέχεια από την αλληλογραφία την οποία δημοσιεύει η Καθημερινή), εμφανίζεται έτοιμο να καταθέσει ευνοϊκή τροπολογία για την εταιρεία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Στη δικογραφία που, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει άμεσα το δρόμο για τη Βουλή, περιλαμβάνονται τα εξής μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα τον Ν. Σ και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Το πρώτο mail με ημερομηνία 11 Μαΐου 2018, αναφέρει τα εξής σύμφωνα με την «Καθημερινή»: 

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Ακόμη σε άλλο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα και πάλι τον Ν.Σ. και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοική μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα

Τα παραπάνω στοιχεία θα ερευνηθούν από την Εισαγγελία. Η ανακρίτρια έχει αποστείλει ήδη τα στοιχεία στα οποία γίνεται αναφορά συγκεκριμένων προσώπων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το υλικό θα αποτελέσει αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας θα είναι η αξιολόγηση όσων περιλαμβάνονται στον φάκελο που απέστειλε η ανακρίτρια ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων από όσα αποκαλύπτει η επίμαχη, ενδιάμεση, έκθεση της PwC από διαχειριστικό έλεγχο που διενέργησε.

Στην περίπτωση που ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από τα επίμαχα στοιχεία προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων, θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Βουλή για το σκέλος που αφορά πολιτικούς και θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για φυσικά πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται.

Η δικογραφία που ενδεχομένως σχηματιστεί σε αυτήν την περίπτωση θα διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την κύρια υπόθεση της Folli Follie.

Αιχμηρή ανακοίνωση από τη ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τη Folli Follie

«Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του “μαγαζιού” και των φίλων του» αναφέρει με νόημα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. Αναλυτικά: «Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του  και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος.
 
» Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο.
 
» Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία.
 
» Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του “μαγαζιού” και των φίλων του.
 
» Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με δύο ανακοινώσεις  

Για αντιπερισπασμό και προσπάθεια διαφυγής της Νέα Δημοκρατίας από τα «αδιέξοδα στη χώρα λόγω πανδημίας» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις αποκαλύψεις για φερόμενη εμπλοκή στελεχών του στο σκάνδαλο της Folli Follie.   Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων ασυνάρτητους, έωλους και συκοφαντικούς, ενώ ξεκαθαρίζει πως κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Folli Follie. 

Διαψεύδουν την εμπλοκή τους και απειλούν με μηνύσεις οι «4» του ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδουν εμπλοκή τους στην υπόθεση της Folli Follie, προς όφελος της εταιρείας, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης και Μάκης Μπαλαούρας.

«Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της Folie Folie. Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως υπουργού Επικρατείας» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης.

Όπως σημειώνει, «η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια».\

Ο Αλ. Χαρίτσης

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν", τονίζει σε ανακοίνωσή του και ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με δημοσιεύματα που, όπως σημειώνει, "αναφέρονται στο όνομά μου ως δήθεν «εμπλεκόμενου» στην υπόθεση της εταιρείας FOLLI - FOLLIE. Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση», υπογραμμίζει.

Ο Στ. Αραχωβίτης

«Με αφορμή τα περίεργα δημοσιεύματα που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες "ανώνυμες πηγές", δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω. Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης ."Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη", προσθέτει.

 Ο Μ. Μπαλαούρας

«Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να σπιλώσει το όνομά μου, το κόμμα μου και την πολιτική μου διαδρομή. Οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία και στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιθέσεις με δικαίωσε», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μάκης Μπαλαούρας.

»Ουδέποτε παρεμπόδισα τον έλεγχο της υπόθεσης Folli Follie. Ουδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί. Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί", τόνισε, σχολιάζοντας ότι "είναι προφανές πως κάποιοι για ακόμη μία φορά επιχειρούν με μηχανορραφίες να στήσουν αβάσιμες συκοφαντίες, με πρόσχημα δωρεές σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειάς μου. 

»Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου. Τα υπόλοιπα ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα προσφύγω", κατέληξε.

Πώς στήθηκε η απάτη της Folli Follie 

Επί σειρά ετών η Folli Follie δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις εμφανίζοντας διογκωμένο κύκλο πωλήσεων εμφανίζοντας πλασματική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που διέταξε, στις 09.10.2018 την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της εταιρείας.

Όπως προέκυψε από το 2007 και ενδεχομένως και προγενέστερα, η εταιρεία εξαπατούσε τους επενδυτές της, καθώς ο όμιλος «έκτιζε» ενοποιημένους ισολογισμούς με «ψευδή στοιχεία» για αδιανέμητα κέρδη, ταμειακά διαθέσιμα, πωλήσεις και αποθέματα. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα «..συνάγεται ότι πρόκειται για μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών που εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση».

Ο οίκος Alvarez & Marsal που ερεύνησε την υπόθεση, έχει αναφερθεί σε «εξ'ολοκλήρου εικονικές συναλλαγές χωρίς φυσική κίνηση αποθεμάτων και μετρητών» μέσω ελεγχόμενων εταιρειών που για λογιστικούς λόγους θεωρούντο «τρίτα πρόσωπα». Όλες οι ελεγχόμενες εταιρείες που εντοπίστηκαν είχαν έδρα Χονγκ Κονγκ και εμφανίζονταν να προβαίνουν σε αγοραπωλησίες προϊόντων μεταξύ τους σε ένα σύστημα που οι υπάλληλοι της εταιρίας ονόμαζαν "Marry Go Round" και αφορά ενδοομιλικές συναλλαγές ενίοτε των ίδιων προϊόντων με σκοπό την αύξηση εσόδων και κερδών. Κατά το πόρισμα του Οίκου Alvarez & Marsal, σε ποσοστό 90% οι πωλήσεις που εμφανίζει η εταιρεία την περίοδο 2007-2015 έγιναν μέσω του «Marry Go Round» και αφορά ποσό 3,2 δις δολάρια. Το υπόλοιπο 10% των πωλήσεων αφορά πολλούς και διαφορετικούς πελάτες που δεν φαίνεται να είναι ελεγχόμενες εταιρίες.

Τέλος, ο οίκος αναφέρεται ακόμη και σε πλαστά «bank statements» ως προς τα διαθέσιμα εταιριών του ομίλου ενώ τονίζει πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστώσει εμπλοκή των τραπεζών στα στοιχεία αυτά.

H προφυλάκιση των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στις 10 Σεπτεμβρίου

Στις φυλακές Κορυδαλλού και Τρικάλων οδηγήθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου του 2020, οι ιδρυτές της εταιρείας Folli Follie, Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, αντίστοιχα, με την απόφαση της ανακρίτριας.

Στην πολύωρη απολογία του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος αποδέχθηκε μέρος όσων του αποδίδονται σχετικά με την εικονικότητα των οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζονταν επί σειρά ετών στους ισολογισμούς της εταιρείας. Όπως είπε, ήθελε να δημιουργήσει έναν πολυεθνικό όμιλο που θα αναδείκνυε την Ελλάδα παγκοσμίως. Πίστευε ότι σύντομα θα επανέλθει στη νομιμότητα αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω της κρίσης. Προσκόμισε τραπεζικά παραστατικά για να αποδείξει πως  χρηματοδοτούσε την εταιρία με δικά του δάνεια. «Στεναχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους που δημιούργησα πρόβλημα», είπε.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δήλωσε άγνοια για τις ενέργειες του πατέρα και όσα συνέβησαν στη θυγατρική της Ασίας ενώ το ίδιο υποστήριξε και η μητέρα. Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος υποστήριξε ότι αυτός είχε την ευθύνη της ελληνικής μητρικής και δεν γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα που είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ψευδή εικόνα ευρωστίας για τον Όμιλο.

Από την πλευρά της, η Καίτη Κουτσολιούτσου υποστήριξε πως ναι μεν ήταν αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ασχολείται όμως μόνο με την σχεδίαση των προϊόντων και τις δημόσιες σχέσεις.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ