Πολιτικη & Οικονομια

8 φώτοσοπ για τον Άδωνι

Για να γίνει το υπουργικό φώτοσοπ λίγο πιο προσεγμένο

Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μάνος Βουλαρίνος κάνει 8 προτάσεις στον Άδωνι Γεωργιάδη για το σωστό υπουργικό φώτοσοπ

Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι αλλά ένα από τα πράγματα που διασκέδασαν κάπως το ταλαιπωρημένο από την κακή εποχή της πανδημίας κοινό ήταν αυτά τα δυο τουίτ του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Φαινομενικά τα τουίτ δεν έχουν τίποτα το διασκεδαστικό (πέρα από το προβόλι το οποίο έχει εγκαταστήσει ο υπουργός στο γραφείο του προκειμένου να απαθανατίζεται καλά φωτισμένος) μέχρι κάποιος να προσέξει τις φωτογραφίες λίγο καλύτερα.

Μέχρι δηλαδή να δει προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία...

...και αυτή τη φωτογραφία...

...και να παρατηρήσει πως στο κάτω κάτω ράφι της βιβλιοθήκης που βρίσκεται δεξιά του Υπουργού και έχει μετατραπεί σε εικονοστάσι, κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει. Τόσο παράξενο όσο μπορεί να είναι ένα χέρι που ξεπροβάλλει μέσα από ακαθόριστα σχήματα.

Η αιτία της τρομακτικής αυτής εικόνας ευτυχώς (ή και δυστυχώς, δεν είμαι βέβαιος) δεν είναι τίποτα το μεταφυσικό. Πρόκειται απλώς για μια επιπόλαια φωτοσοπιά, η οποία προσπαθεί να κρύψει το μυστικό του κάτω ραφιού. Ένα μυστικό που θα έμενε κρυμμένο αν ο Λευτέρης ο Πανταζής δεν είχε ανεβάσει στο ίνσταγκραμ μια φωτογραφία από το ίδιο ακριβώς γραφείο.

Όπως βλέπετε, το επιπόλαιο (και τρομακτικό) φώτοσοπ προσπαθεί να κρύψει το πολυμπούκαλο μπαρ που βρίσκεται στο υπουργικό γραφείο και το οποίο, μαζί με τα άλλα ράφια, δημιουργεί το υπέροχο τρίπτυχο Ποτά - Θρησκεία - Οικογένεια.

Κάποιος μπορεί να παρατηρήσει πως αντί για φώτοσοπ ίσως θα ήταν καλύτερο ο υπουργός να έβαζε κάπου αλλού τα μπουκάλια προκειμένου να μην αναγκάζει κάποιον δυστυχή υπάλληλο του υπουργείου να φωτοσοπάρει κάθε φορά που βγαίνει μια υπουργική φωτογραφία. Κάποιος άλλος μπορεί να πει πως, ίσως, να είναι πολύ πιο βολικό να αλλάξει η γωνία των υπουργικών φωτογραφήσεων, μόνο που δεν ξέρουμε τι μπορεί να βρίσκεται στην άλλη γωνία.

Εγώ λέω πως το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει το υπουργικό φώτοσοπ λίγο πιο προσεγμένο. Και γι’ αυτό έχω πέντε προτάσεις που γλιτώνουν τον Υπουργό από την ανάρτηση φωτογραφιών με μυστηριώδη κομμένα άκρα χωρίς να απαιτούν χρόνο (το πιο «δύσκολο» μου πήρε γύρω στα 2 λεπτά).

Για αρχή, μια καλή και πρακτική ιδέα είναι η μαύρη «κορδέλα» που χρησιμοποιούσαν οι λογοκριτές στα (πολύ) παλιά τσοντοπεριοδικά. Είναι πρακτική, μπαίνει εύκολα και το αποτέλεσμα είναι 100% εγγυημένο.

Για να μην καταφύγουμε στη μαυρίλα, μια επανάληψη κάποιου καθωσπρέπει ραφιού μπορεί να δώσει τη λύση.

Αν θέλουμε η φωτοσοπιά μας να μην είναι ούτε μαύρη ούτε μια βαρετή επανάληψη μπορούμε να καλύψουμε το ράφι για το οποίο ντρεπόμαστε με μια ωραία εικόνα.

Επειδή όμως όλα τα παραπάνω είναι ημίμετρα που όσο να ‘ναι θυμίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το κάτω ράφι, μπορούμε να κάνουμε μια φωτοσοπιά ελαφρώς πιο περίτεχνη. Μια φωτοσοπιά που και θα εξαφανίζει εντελώς αυτό που θέλουμε να εξαφανιστεί και θα δημιουργεί εικόνες πολύ πιο ενδιαφέρουσες από αυτές που έχουμε συνηθίσει από τις υπουργικές συναντήσεις στα υπουργικά γραφεία. Και μπράβο μας.