- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επίσκεψη Σακελλαροπούλου σε ξενώνα ανήλικων μεταναστών
Συνάντησε τα 15 παιδιά και συνομίλησε μαζί τους
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων στην Αθήνα.
Το Δεύτερο Σπίτι (HOUSE2) του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων στην Αθήνα επισκέφτηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες.
Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Αρεταίος.
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον χώρο από τη Διευθύντρια Δήμητρα Αδαμαντίδου. Ενημερώθηκε από τη συντονίστρια του ξενώνα Ειρήνη Χαζάπη για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών στην ελληνική κοινωνία και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς πολλά από αυτά έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό και είναι εξαιρετικά ευάλωτα.
Η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι η προστασία και η φροντίδα κατατρεγμένων παιδιών είναι υποχρέωση κάθε κοινωνίας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι στοιχειώδες καθήκον μας, πρόσθεσε, να δώσουμε στα ξεριζωμένα αυτά παιδιά τη δυνατότητα να επουλώσουν τις πληγές τους και μια προοπτική αξιοπρεπούς ζωής.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε, ανά ομάδες τριών ατόμων, τα δεκαπέντε παιδιά 6 έως 18 χρόνων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο και με τη βοήθεια διερμηνέα συνομίλησε μαζί τους.
Τα παιδιά την ευχαρίστησαν για τα δώρα που τους πρόσφερε και της έδωσαν, με τη σειρά τους, τις ζωγραφιές που είχαν κάνει για να τιμήσουν την επίσκεψή της.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.