Πολιτικη & Οικονομια

Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το αυστηρό lockdown στη Δυτική Αττική

Κατηγορεί την κυβέρνηση για ολιγωρία και λανθασμένες αποφάσεις που οδήγησαν σε νέα «έκρηξη» κρουσμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανακοίνωση για το αυστηρό τοπικό lockdown στη Δυτική Αττική εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για λάθη και παραλείψεις.

Αφορμή για νέα επίθεση στην κυβέρνηση αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το αυστηρό τοπικό lockdown στη Δυτική Αττική, και συγκεκριμένα σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα.

Για πολλοστή φορά η Κουμουνδούρου επιρρίπτει ευθύνες στο Μέγαρο Μαξίμου για τον τρόπο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης κορωνοϊού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση αντί να προλάβει την «έκρηξη» κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, τώρα «κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει γίνει».

«Aπό την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας φωνάζει για συνεχή διαγνωστικά τεστ και εντατικούς ελέγχους για τήρηση των μέτρων προστασίας σε μαζικούς χώρους εργασίας και εργοστάσια» επισημαίνει, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «επί 9 μήνες έχει αφήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε διακοσμητικό ρόλο και τους εργαζόμενους στο έλεος της πανδημίας».

«Σήμερα, μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική, που αποδίδεται από τα μέλη της Επιτροπής στην απουσία ελέγχων στις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες, η κυβέρνηση ανακοινώνει νέο ακόμα πιο σκληρό lockdown στην περιοχή. Αντί να προλαμβάνει, συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και δεν φθάνει αυτό.

» Αποφασίζει να κλείσει τα πάντα χωρίς να ανακοινώνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Επιτέλους, να καταλάβουν πως οι άνθρωποι πρέπει κάπως να ζήσουν και δεν μπορούν διαρκώς να πληρώνουν τις παλινωδίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του ανέμελου κ. Μητσοτάκη» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για το αυστηρό τοπικό lockdown σε Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ