Ελλαδα

Aυστηρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 18.00 - «Λουκέτο» στο λιανεμπόριο - Κλείνουν κομμωτήρια και εκκλησίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπλόκο της Αστυνομίας για την τήρηση του lockdown για τον κορωνοϊό
Μπλόκο της Αστυνομίας για την τήρηση του lockdown για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αυστηρό τοπικό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα και αυτά είναι τα 9 νέα περιοριστικά μέτρα.

Η άσχημη επιδημιολογική εικόνα σε περιοχές στη Δυτική Αττική, με τη διασπορά του κορωνοϊού να είναι μεγάλη, οδήγησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει αυστηρά τοπικά lockdown.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε τις ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2020, στις 06.00, ξεκινά το αυστηρό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα. Σε αυτούς τους δήμους στη Δυτική Αττική επεκτείνεται η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, η οποία ξεκινά από τις 18.00 το απόγευμα και σταματά στις 05.00 το πρωί.

Επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο κλείνουν και δεν λειτουργούν ούτε με «click away». Κομμωτήρια και επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες περιποίησης νυχιών κατεβάζουν «ρολά» επίσης. Επιπλέον, ιεροί ναοί, εκκλησίες και μοναστήρια κλείνουν. Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών, ενώ θα διενεργούνται πολύ αυστηροί έλεγχοι για να μην μπαίνουν ανεξέλεγκτα πολίτες σε αυτές τις περιοχές.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εντοπισμό νέων κρουσμάτων και στην άμεση και αποτελεσματική απομόνωσή τους, με παράλληλη ενίσχυση της διαδικασίας που αφορά στην ιχνηλάτηση επαφών. Προς αυτήν την κατεύθυνση, προβλέπεται εντατικοποίηση ελέγχων για κορωνοϊό στους εργαζόμενους που διαμένουν στις περιοχές αυτές. Παράλληλα, θα γίνονται μοριακά τεστ κάθε 5 ημέρες στα γηροκομεία των τριών δήμων, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση φροντίζει για τη διανομή μασκών.

Τοπικό lockdown σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Ελευσίνα - Τα 9 νέα μέτρα

Αναλυτικά, τι περιλαμβάνει το αυστηρό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά.

  1. Επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 05.00 το πρωί, εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο.
  2. Αναστολή λειτουργίας του «click away» στο λιανεμπόριο, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και των βιβλιοπωλείων.
  3. Απαγορεύεται η προσέλευση σε ναούς ακόμη και για προσωπική λατρεία. Αναστολή εκκλησιαστικών τελετών με εξαίρεση κηδείες παρουσία στενών συγγενών.
  4. Ελέγχους με χρήση rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών.
  5. Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών για τους δήμους αυτούς. Τεστ σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την μετάβαση σε άλλες περιοχές.
  6. Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους που διαμένουν στις περιοχές αυτές.
  7. Μοριακός έλεγχος για κορωνοϊό κάθε 5 ημέρες στα γηροκομεία σε φιλοξενούμενους και προσωπικό
  8. Διανομή μασκών με φροντίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους πολίτες των περιοχών αυτών.
  9. Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όταν κρίνεται πως η κατ’ οίκον απομόνωση δημιουργεί συνθήκες μετάδοσης του ιού εντός της κατοικίας.

Ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Η ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τα «καμπανάκια» των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο», συνεχίζοντας να εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή» είχε τονίσει από τη μεριά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κλείνουν τα κομμωτήρια σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Ελευσίνα - Ανακοινώθηκε αυστηρό τοπικό lockdown
Κλείνουν τα κομμωτήρια σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Ελευσίνα - Ανακοινώθηκε αυστηρό τοπικό lockdown © Pixabay

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το αυστηρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Ελευσίνα έγιναν την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.155 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Οι νεκροί από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο ήταν 78, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται πλέον στους 542 (από 552 μια ημέρα νωρίτερα).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ