- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιχείρηση «Ελευθερία» για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
«Στόχος της κυβέρνησης είναι το εμβόλιο να φτάσει δωρεάν και με ασφάλεια σε κάθε γωνιά του τόπου»
«Ελευθερία» θα ονομαστεί η επιχείρηση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό 2021 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει δωρεάν και με ασφάλεια σε κάθε γωνιά του τόπου, σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Μίλησε για μια «σύνθετη άσκηση» και έκανε αναφορά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τις 65 κινητές μονάδες, ενώ τόνισε ότι «ίσως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός να δώσει την έγκριση μία εβδομάδα νωρίτερα, άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την άσκηση». Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επικοινωνιακή εκστρατεία όπου θ' αξιοποιήσει τους πάντες, κάνοντας αναφορά και στους φαρμακοποιούς που θα βοηθήσουν και στο κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό. «Θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι' αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο».
Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε σημειώνοντας πως ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους: «Την ελευθερία μας και γι' αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια την ελευθερία μας ως έθνος. Είναι στο χέρι σας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα», κατέληξε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ΕΕ ως προς την αναλογία κατώτατου προς μέσο μισθό – Πώς το «διαβάζει» αυτό το ΚΕΦΙΜ
Τι είπε για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών
«Η επιδίωξη επανεμφάνισής του στην πολιτική ζωή αποτελεί μια νέα απόπειρα παράκαμψης των θεσμικών περιορισμών»
Τι σημαίνει η μείωση αυτή
Τι ισχύει για τις επιστροφές φόρου
Γιατί πρέπει να προσέξετε την «οριστική υποβολή» της αίτησής σας
«Είχαμε έναν πρωθυπουργό που έκατσε 6,5 ώρες, άκουσε 50 βουλευτές, κράτησε σημειώσεις και απάντησε στον καθένα ξεχωριστά»
Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι
Τι αναφέρουν οι αναλυτές για την Ευρώπη γενικότερα
«Πηγαίνω στο γιατρό και δεν φοβάμαι ότι θα με χρεοκοπήσει», αναφέρει η Κάρα
Πρόκειται για στρατιωτικό μεταγωγικό νέας γενιάς
Ο υπουργός Αμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των αεροσκαφών ή για το ποσό που θα δαπανήσει
Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου
Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας
Τι λένε για τα κυοφορούμενα κόμματα Καρυστιανού, Τσίπρα, Σαμαρά
Στέλνοντας μήνυμα εσωκομματικής αποφόρτισης
Αφότου η Βουλή δώσει την άδεια
Το απόγευμα θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «Διαχρονία και Οικουμενικότητα»
Μειώθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης κατά 15%
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.