- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλή: Σήμερα η μάχη των πολιτικών αρχηγών για τον προϋπολογισμό
Τι αναμένεται να πουν οι αρχηγοί των κομμάτων
Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται σήμερα η κοινοβουλευτική συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στην τελική συνεδρίαση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κλείσει την συνεδρίαση και αναμένεται να παρουσιάσει τις βασικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει τις παράλληλες και εξωγενείς κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα τους προηγούμενους μήνες. Έκτακτες δράσεις που αθροίζουν περισσότερα από 24 δις ευρώ προς εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και επιχειρήσεις καθώς εκτός από τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ελήφθησαν και έκτακτα χρηματοδοτικά πακέτα για την ανακούφιση των συνεπειών από εκτεταμένες φυσικές καταστροφές.
Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει και στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά του covid-19 καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να συστρατευτούν στην μάχη για μαζικούς εμβολιασμούς.
Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί και για τον νέο μεταρρυθμιστικό οδικό χάρτη των επόμενων ετών που θα χρηματοδοτηθεί από τα 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάπτυξης και φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για ισχυρή ανάπτυξη της χώρας.
Πέραν αυτών, με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για πιθανά νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, εργαζόμενων και επιχειρήσεων που εξακολουθούν να πλήττονται υπέρμετρα από την πανδημία και το παρατεταμένο lockdown.
Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην κριτική των «νεκρών και των λουκέτων» στην πανδημία και τις υγειονομικές και οικονομικές της συνέπειες που χρεώνει αποκλειστικά στην κυβέρνηση. Θα μιλήσει για εγκληματικές ευθύνες ενώ δεν αποκλείεται να επεκτείνει τις άμεσες και έμμεσες αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν είτε για ανάγκη εξεταστικής επιτροπής είτε ακόμα και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Σφοδρή κριτική αναμένεται να ασκήσει και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις του δικού της κόμματος.
Για ευθύνες στην διαχείριση της πανδημίας αναμένεται να μιλήσουν οι γ.γ. του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25 Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιανης Βαρουφάκης ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα επαναλάβει την ρητορική κατά των νέων εμβολίων.
Να σημειωθεί ότι το σύνολο του κρατικού προϋπολογισμού αναμένεται να ψηφιστεί από τους 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ η αντιπολίτευση θα καταψηφίσει.
Ευρύτερη πλειοψηφία συγκεντρώνει ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς εκτός από την ΝΔ θα υπερψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.