Πολιτικη & Οικονομια

Επίδομα 534 ευρώ: Πώς γίνεται η αίτηση στο supportemployees

Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα
Χρήματα © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο supportemployees, προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 534 ευρώ.

Την αίτηση στο supportemployees θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή εντός Δεκεμβρίου, προκειμένου να λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους έως 534 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα που θα λάβουν οι εργαζόμενοι, υπολογίζονται αναλογικά με τις ημέρες που θα είναι σε αναστολή, ενώ για την περίοδο εκείνη θα καλύπτεται το σύνολο των ασφαλιστικών τους εισφορών επί του ονομαστικού τους μισθού.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζόμενων και για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων και για όσο διάστημα ισχύει αυτή η κατάσταση, οι απολύσεις είναι άκυρες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει πει πως η καταβολή του επιδόματος θα γίνει εντός Δεκεμβρίου, αλλά η ημερομηνία δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί. Όσοι δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα έντυπα στην ιστοσελίδα supportemployees.yeka.gr.

Αναλυτικά, πρέπει να δηλώσουν:

  • Τα προσωπικά τους στοιχεία.
  • Τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα από αυτό.
  • Τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Επιπλέον, μπορούν να δηλώσουν εάν μισθώνουν κάποια κατοικία προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης που προβλέπεται.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ