Ελλαδα

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Η αύξηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ αφορούσε αποκλειστικά τον Νοέμβριο και όχι άλλο μήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήματα - Ευρώ
Χρήματα - Ευρώ © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αποζημίωση ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ δικαιούνται οι εργαζόμενοι που θα είναι σε αναστολή και τον Δεκέμβριο, μετά την απόφαση για παράταση του lockdown.

Το ποσό των 534 ευρώ ως επίδομα θα λάβουν οι εργαζόμενοι που θα είναι σε αναστολή εργασίας και τον Δεκέμβριο μετά την απόφαση για παράταση του lockdown στη χώρα.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Δεκέμβριο αρχίζουν στις 8 Δεκεμβρίου 2020.

«Από την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως και την 7η Δεκεμβρίου 2020, για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για το μήνα Δεκέμβριο 2020, συνεχίζουν να ισχύουν τα οριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με ΦΕΚ Β΄ 5246/26.11.2020 ανά ΚΑΔ, όπως αυτά καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και ίσχυαν για το μήνα Νοέμβριο, με επιμέτρηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στο ποσό των 534 ευρώ» αναφέρει το υπουργείο.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε αναφέρει πως ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις αναστολές Δεκεμβρίου, αλλά δεσμεύθηκε ότι τα χρήματα να καταβληθούν εντός Δεκεμβρίου. Η αύξηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ αφορούσε αποκλειστικά τον Νοέμβριο και όχι άλλο μήνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ