Πολιτικη & Οικονομια

Εξώδικο Τσίπρα στα Νέα για τη «βίλα στο Σούνιο»

Πώς απαντάει η εφημερίδα σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-6.jpg
Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI

Εξώδικο στην εφημερίδα Τα Νέα και τον Γιώργο Παπαχρήστο από τον Αλέξη Τσίπρα για το δημοσίευμα για τη «βίλα στο Σούνιο»

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργο Παπαχρήστο και τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως έκανε γνωστό  η Αυγή: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία διαμαρτύρεται για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι που νοικιάζει ως εξοχικό στα Λεγραινα, και ζητά άμεση επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Γ. Παπαχρήστο, σημειώνει ότι το δημοσίευμα επανόρθωσης που θα τεθεί στην εφημερίδα και θα περιληφθεί σε ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της καθ’ ης εταιρείας θα πρέπει να επισημαίνει τα παρακάτω:

«Ο δημοσιογράφος Παπαχρήστος Γεώργιος δηλώνω ότι, σχετικά με υπόθεση ενοικίασης εξοχικής κατοικίας από τον κ. Αλέξιο Τσίπρα,οι πληροφορίες που διέδωσα τόσο με άρθρα μου στην εφημερίδα ‘Τα ΝΕΑ’ τις 07/12 -08/12/2020, όσο και με παρουσία μου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA της 07/12/2020 δεν έχουν κανένα έρεισμα και στηρίζονται σε αναξιόπιστες πηγές, περιλαμβάνουν αναλήθειες, ανακρίβειες και αήθειες και προήλθαν από μη διασταυρωμένες πληροφορίες, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και προκάλεσαν σοβαρή προσβολή της τιμής και της υπόληψής του».

O κ. Τσίπρας έδωσε κάποιες απαντήσεις για το νέο σπίτι –δημοσίευσε πχ. το μισθωτήριο στο οποίο αναφέρει ότι νοικιάζει ένα παραθαλάσσιο διώροφο σπίτι 141 τ.μ. με 500 ευρώ τον μήνα κλπ– οι οποίες προκάλεσαν απάντηση της εφημερίδας στο σημερινό της φύλλο.

tanea.jpg

Σε ανάλυσή της, η δημοσιογράφος Τζίνα Μοσχολιού διατυπώνει πέντε νέα ερωτήματα: «1.Γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραδέχτηκε εξαρχής πως νοικιάζει νέα εξοχική κατοικία; 2. Πώς ένα σπίτι που είχε κοστολογηθεί προς 1.200.000 ευρώ πριν από την πολυτελή ανακαίνισή του νοικιάζεται μηνιαίως μόνο για 500 ευρώ; 3. Υπάρχει άλλη κατοικία 141 τ.μ. στην ίδια περιοχή που να νοικιάζεται με το ίδιο τίμημα; 4. Συνοδεύουν τη χρήση της συγκεκριμένης κατοικίας φορολογικά ή πολεοδομικά ζητήματα; 5. Πώς δικαιολογεί, εν τέλει, ο ιδιοκτήτης του εν λόγω εξοχικού το συγκεκριμένο ενοίκιο, πολύ περισσότερο μετά τις δαπάνες που, όπως υποστηρίζεται, έκανε ο ίδιος για την πολυτελή ανακαίνισή του;».

To θέμα σχολιάζει και ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος από τη στήλη του αναφέρεται στο εξώδικο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει τη δικαστική διένεξη (και την κατάληξη της) που είχε με τον άλλοτε κυβερνητικό συνεταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Καμμένο. 

«Έχει ενδιαφέρον, τέλος, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μού απέστειλε εξώδικο – λογικά πρέπει να είναι το πρώτο του από την ημέρα που μπήκε στην πολιτική… Τον καταλαβαίνω. Αισθάνεται τεράστια πίεση τόσο εσωκομματικά όσο και από την υπόλοιπη κοινωνία, ώστε καταφεύγει σε απειλές και εκβιασμούς. Για παράδειγμα με απειλεί ότι αν δεν ανακαλέσω όσα είπα (στο Mega) και έγραψα χθες εδώ, θα υποβάλει αγωγή και θα απαιτήσει ένα εκατομμύριο ευρώ (όσα συζητούν οι περίοικοι και γείτονές του που παρακολούθησαν το έργο ότι κόστισε η ανακαίνιση), το οποίο εκατομμύριο, αφού το κερδίσει, θα το διαθέσει, δηλώνει, στον ΕΔΟΕΑΠ, το επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων.

Τόσο γενναιόδωρος και τόσο σίγουρος για την έκβαση μιας προσφυγής στη Δικαιοσύνη, παρότι οι εποχές έχουν αλλάξει – η περίοδος Παπαγγελόπουλου για παράδειγμα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Πώς του διαφεύγει; Είναι και αυτό αποτέλεσμα της άρνησής του να αντιληφθεί ότι στις εκλογές του περασμένου χρόνου υπέστη μια συντριπτική ήττα και αυτός, αλλά και το καθεστωτικό σύστημα διακυβέρνησης που είχε εγκαθιδρύσει… »

Τι θεωρεί ο κ. Τσίπρας συκοφαντικά εξ όσων έγραψα και είπα; Σε γενικές γραμμές τα ακόλουθα: -τα σχόλια των γειτόνων του περί του ενός εκατομμυρίου που κόστισε η ανακαίνιση -ότι έχει διαχρονικά καλές σχέσεις με τη διαπλοκή.

Εγώ πολιτικός μηχανικός δεν είμαι, εκείνος (έχει δίπλωμα ότι) είναι. Αλλά αν μπορεί με 20.000 ευρώ να ανασκευάσει μια οικοδομή η οποία διαθέτει με 8 δωμάτια, δύο μπάνια, δύο WC, σαλόνια, εξωτερικούς χώρους, βοηθητικούς χώρους, τότε έχω την αίσθηση ότι κακώς ανακατεύεται με την πολιτική. Ως επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός θα είχε σαρώσει… Για τις σχέσεις με τη διαπλοκή θα μιλήσουμε μια άλλη φορά, στα προσεχώς που λένε… – τώρα πιέζει ο χρόνος και η εφημερίδα πρέπει να κλείσει. Θα του αναφέρω πάντως ότι το χωριό είναι μικρό, έχει λίγα σπίτια και μεταξύ μας γνωριζόμαστε. Τόσο που να προξενεί χαμόγελα συγκατάβασης η όψιμη προσπάθειά του να απαρνηθεί φίλους και γνωστούς. Του προτείνω λοιπόν να την αφήσουμε επί του παρόντος εδώ αυτή την κουβέντα, δεν θα (τον) ωφελήσει. Και να την ξαναπιάσουμε όποτε το θελήσει… Και μια “φιλική” συμβουλή: επισημαίνω απλώς ότι ο πρώην εταίρος του στην κυβέρνηση Καμμένος, ο οποίος με συκοφαντούσε ως πληρωμένο πιστόλι, υποχρεούται να μου καταβάλει με πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου 10.000 και πλέον ευρώ. Γι’ αυτό τα περί “εντεταλμένων πιστολιών”, τα οποία αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, καλό είναι να τα πάρει πίσω…»  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ