Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο

«Μπορεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου να μη γίνει τόσο σταδιακά, όσο αρχικά σχεδιαζόταν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στέλιος Πέτσας: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το άνοιγμα των λιανεμπορίου και τις μετακινήσεις ενόψει Χριστουγέννων.

Την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί πώς θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Σε συνέντευξή του στον Ant1, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι επειδή μένει λίγος χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα, μπορεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου να μην γίνει, τελικά, τόσο σταδιακά όσο αρχικά σχεδιαζόταν, ενώ ανέφερε ότι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η διαδικασία είναι πρωτοφανής και είναι ένα τεράστιο εγχείρημα. Το βασικό πρόβλημα θα είναι στην πρώτη παραλαβή για να γίνουν όλα όπως πρέπει και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε εχθές ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες θα ισχύσει καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών εκτός από τις παραμονές. Η κυβέρνηση σκέφτεται να είναι πιο ελαστικό το μέτρο τις συγκεκριμένες ημέρες αλλάζοντας τις ώρες ή να το καταργήσει μόνο όμως για τις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. «Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες, εάν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, και από το θέμα του λιανεμπορίου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο. 

Οι εκδρομές στους χειμερινούς προορισμούς, αλλά και στις ιδιαίτερες πατρίδες απαγορεύονται την περίοδο των Χριστουγέννων προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της πανδημίας. Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επειδή το επιδημιολογικό φορτίο είναι άνισο, καθώς έχει πληγεί περισσότερο η βόρεια Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα «αν ανοίγαμε τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το βέβαιο ήταν ότι θα είχαμε εξάπλωση και στις λεγόμενες “καθαρές” περιοχές». Έτσι οι μετακινήσεις που επιτρέπονται μεταξύ νομών αλλά και περιφερειών έχοντας ως διαβατήριο τα έντυπα Ε1 και Ε9 που επιβεβαιώνουν την μόνιμη κατοικία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ