- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα
«Λειτούργησε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προσφορά στην πατρίδα», σημειώνει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός
Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα: Πέθανε η πρώην βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας - Το συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πέθανε η δικηγόρος και πρώην βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα.
Η Ευγενία Τσουμάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Φοίτησε στο Τοσίτσειο-Αρσάκειο σχολείο Αθηνών και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Urbino της Ιταλίας.
Την περίοδο 2003 - 2004 διετέλεσε πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθώτων, την περίοδο 2004 - 2009 διετέλεσε γενική γραμματέας ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Στις εκλογές του 2007 συμπεριελήφθη σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία. Εξελέγη το 2009 ως βουλευτής επικρατείας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο διετέλεσε αναπληρώτρια υπεύθυνη του τομέα πολιτισμού.
Μητσοτάκης: Υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με σοβαρότητα και ευπρέπεια
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Ευγενίας Τσουμάνη - Σπέντζα σε δήλωσε που εξέδωσε: «Η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με σοβαρότητα και ευπρέπεια από τις θέσεις της Γενικής Γραμματέως Ισότητας και ως βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. Λειτούργησε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προσφορά στην πατρίδα. Η απώλεια της μας γεμίζει θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.