Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε σήμερα την παράταση του lockdown μέχρι και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί. 

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων με πιο αργό ρυθμό από ότι αναμενόταν. «Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται περισσότερα εισιτήρια από τα εξιτήρια στα νοσοκομεία. Ωστόσο, πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. Γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά. Γι' αυτό, παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Άλλωστε, πάνω από τη δυσφορία που δημιουργεί σε όλους μας ο πόλεμος που δεχόμαστε από τον ιό, αυτά τα Χριστούγεννα θα υπάρχει και θα παραμένει ορατή η ελπίδα που φέρνει σε όλο τον κόσμο η επιστήμη». 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τα εποχικά καταστήματα θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, με ωράριο και τρόπο λειτουργίας, που θα γίνει γνωστός κατά την αυριανή ενημέρωση από τον κ. Σταμπουλίδη.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο και τόνισε ότι «μία σειρά από εμβόλια μπαίνουν στη διαδικασία τελικής έγκρισης και θα είναι στη χώρα μας τέλος Δεκεμβρίου- αρχή Ιανουαρίου. Δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει άμεσα. Εκτιμάται ότι κάθε μήνα θα εμβολιάζονται 2.117.440 πολίτες».

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Στέλιο Πέτσα (3/12/20)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ