Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Πρέπει να πολεμήσουμε τα fake news για τον κορωνοϊό

«Όταν απειλείται η υγεία, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση», σχολίασε ο πρωθυπουργός

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με τις νοσηλεύτριες που μετέβησαν εθελοντικά στην Θεσσαλονίκη - Οι δηλώσεις του για ΕΣΥ, κορωνοϊό και fake news

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης με νοσηλεύτριες και νοσηλευτές που μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των υγειονομικών στις ΜΕΘ-COVID των νοσοκομείων.

«Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες καθώς η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική», σημείωσε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας το μήνυμά του και για την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη. 

Μέσω της επικοινωνίας αυτής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλησε να ευχαριστήσει τις 17 εθελόντριες νοσηλεύτριες και έναν εθελοντή νοσηλευτή, που ταξίδεψαν από την Κρήτη, την Αργολίδα και την Κομοτηνή και δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ, με τους νοσηλευτές να του ζητούν πολιτική μέριμνα για το ΕΣΥ, η οποία «θα είναι ισάξια της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης που έχουν επιδείξει οι υγειονομικοί, μετά από χρόνια δυσκολιών». 

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «βαθιά πατριωτική πράξη» την επιλογή των νοσηλευτών να μεταβούν εθελοντικά στην Θεσσαλονίκη και επεσήμανε: «Τη στιγμή της κρίσης, τη στιγμή που η κοινωνία -όχι το κράτος- σας χρειάστηκε, εσείς σηκώσατε το χέρι, ανταποκριθήκατε και αυτή η εμπειρία νομίζω είναι μία εμπειρία ζωής για όλους και όλες».

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο κορωνοϊός δεν είναι fake news»

Εκ των νοσηλευτών που μετέβη από την Κομοτηνή, η Ιωάννα Πατρωνίδου υπογράμμισε, μιλώντας στον πρωθυπουργό, ότι «ο κορωνοϊός δεν είναι ένα ψέμα, δεν είναι fake news, είναι κάτι που υπάρχει, που μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας, είπε ότι πρέπει να πολεμήσουμε τα fake news, τους ανθρώπους, οι οποίοι μερικές φορές, ανενημέρωτοι ή θύματα κάποιων θεωριών συνομωσίας, πιστεύουν ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να σπάσουμε και τις τελευταίες επιφυλάξεις για το πόσο σοβαρή είναι η κρίση που αντιμετωπίζουμε».

Τα προβλήματα του ΕΣΥ και η ενίσχυση με προσλήψεις

«Δεν υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ευρώπη το οποίο να μην αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και εμείς», σχολίασε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ. «Κάναμε πολλές μαζικές προσλήψεις. Πρόθεσή μου είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μονιμοποιηθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αποκτά μια παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα σε προσωπικό και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Έχουμε σήμερα παραπάνω από 1.200 μονάδες που λειτουργούν στη χώρα από εκεί που παραλάβαμε 567, και βέβαια θα προσθέσουμε και άλλες με τη δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, έτσι ώστε όταν αντιμετωπίσουμε την επόμενη γρίπη, ενδεχομένως την επόμενη πανδημία -γιατί κάποια στιγμή μπορεί να το ξαναβρούμε μπροστά μας αυτό- να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι».

«Και να μην ξεχνάμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι εδώ μόνο για τους ασθενείς Covid, είναι εδώ για όλους τους Έλληνες οι οποίοι αρρωσταίνουν, ασχέτως οικονομικής δυνατότητας. Είναι ένα δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και χρέος μας είναι να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό και ακόμα πιο ανθρώπινο, γιατί είναι ανθρώπινο. Το ανθρώπινο πρόσωπό του είστε πάνω απ' όλα εσείς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ