- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Διεθνείς αγορές: Σε επίπεδο ρεκόρ πλησίασαν οι τιμές των μετοχών
Η ελπίδα για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 συντέλεσε στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI αυξήθηκε 0,4% στις 608,98 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ νωρίτερα αυτό τον μήνα στις διεθνείς αγορές
Σε νέο υψηλό επίπεδο πλησίασαν οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο σήμερα. Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε από τις ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα και την Ιαπωνία, τα πρόσφατα ισχυρά εταιρικά κέρδη και τις ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19.
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI αυξήθηκε 0,4% στις 608,98 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ που είχε σημειώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα, με τη βοήθεια των ισχυρών κερδών που σημείωσαν οι μεγαλύτερες ασιατικές αγορές και το ανοδικό άνοιγμα των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας) ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από την καθιέρωσή του το 1987 καθώς η Ιαπωνία βγήκε από την ύφεση, η Κίνα ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και υπεγράφη η μεγαλύτερη ιστορικά συμφωνία για το εμπόριο στην περιοχή.
Σειρά έλαβαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι σημείωσαν άνοδο, με τον βρετανικό FTSE 100 και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να καταγράφουν και οι δύο κέρδη περίπου 0,7%. Οι δείκτες προθεσμιακών τιμών των μετοχών στις ΗΠΑ υποδήλωναν ένα αντίστοιχα θετικό άνοιγμα της Wall Street αργότερα σήμερα.
Οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης συνέβαλαν επίσης στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, με το μπρεντ όπως και το αμερικανικό αργό (WIT) να καταγράφουν κέρδη περίπου 1%.
Εν μέσω της γενικότερης αισιοδοξίας, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων κινούνταν πτωτικά, με αυτή των ιταλικών 10ετών τίτλων να υποχωρεί 3 μονάδες βάσης.
Ωστόσο, το δολάριο κινείτο ελαφρά πτωτικά έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, υπό το βάρος των στοιχείων του σαββατοκύριακου που έδειξαν μία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της COVID-19. H τιμή του χρυσού σταθεροποιήθηκε κοντά στο υψηλό επίπεδο εβδομάδας, σημειώνοντας άνοδο 0,2% στα 1.892 δολάρια ανά ουγγιά.
«Θεωρούμε ότι αυτή η παγκόσμια ανάκαμψη είναι βιώσιμη, συγχρονισμένη και ενισχύεται από πολιτικές, ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό τη φυσιολογική εξέλιξη μετά την ύφεση», επεσήμαναν αναλυτές της Morgan Stanley.
«Να έχετε μεγάλες θέσεις σε μετοχές και πιστώσεις σε σχέση με μετρητά και κρατικά ομόλογα και πουλάτε δολάρια», συμπλήρωσαν.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.