- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διεθνείς αγορές: Σε επίπεδο ρεκόρ πλησίασαν οι τιμές των μετοχών
Η ελπίδα για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 συντέλεσε στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI αυξήθηκε 0,4% στις 608,98 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ νωρίτερα αυτό τον μήνα στις διεθνείς αγορές
Σε νέο υψηλό επίπεδο πλησίασαν οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο σήμερα. Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε από τις ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα και την Ιαπωνία, τα πρόσφατα ισχυρά εταιρικά κέρδη και τις ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά της COVID-19.
Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI αυξήθηκε 0,4% στις 608,98 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό επίπεδο ρεκόρ που είχε σημειώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα, με τη βοήθεια των ισχυρών κερδών που σημείωσαν οι μεγαλύτερες ασιατικές αγορές και το ανοδικό άνοιγμα των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας) ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από την καθιέρωσή του το 1987 καθώς η Ιαπωνία βγήκε από την ύφεση, η Κίνα ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και υπεγράφη η μεγαλύτερη ιστορικά συμφωνία για το εμπόριο στην περιοχή.
Σειρά έλαβαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι σημείωσαν άνοδο, με τον βρετανικό FTSE 100 και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να καταγράφουν και οι δύο κέρδη περίπου 0,7%. Οι δείκτες προθεσμιακών τιμών των μετοχών στις ΗΠΑ υποδήλωναν ένα αντίστοιχα θετικό άνοιγμα της Wall Street αργότερα σήμερα.
Οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης συνέβαλαν επίσης στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, με το μπρεντ όπως και το αμερικανικό αργό (WIT) να καταγράφουν κέρδη περίπου 1%.
Εν μέσω της γενικότερης αισιοδοξίας, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων κινούνταν πτωτικά, με αυτή των ιταλικών 10ετών τίτλων να υποχωρεί 3 μονάδες βάσης.
Ωστόσο, το δολάριο κινείτο ελαφρά πτωτικά έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, υπό το βάρος των στοιχείων του σαββατοκύριακου που έδειξαν μία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της COVID-19. H τιμή του χρυσού σταθεροποιήθηκε κοντά στο υψηλό επίπεδο εβδομάδας, σημειώνοντας άνοδο 0,2% στα 1.892 δολάρια ανά ουγγιά.
«Θεωρούμε ότι αυτή η παγκόσμια ανάκαμψη είναι βιώσιμη, συγχρονισμένη και ενισχύεται από πολιτικές, ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό τη φυσιολογική εξέλιξη μετά την ύφεση», επεσήμαναν αναλυτές της Morgan Stanley.
«Να έχετε μεγάλες θέσεις σε μετοχές και πιστώσεις σε σχέση με μετρητά και κρατικά ομόλογα και πουλάτε δολάρια», συμπλήρωσαν.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.